VUJOŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Jokić se AUTISTIČNO ponaša, i on je kriv što Srbija ne ide na OI!

Autor:

Sport

08.07.2021

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija posle šokantnog poraza od Italije neće igrati na Olimpijskim igrama, a svoj sud o tome dao je i Duško Vujošević.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

Srbija je usred Beograda doživela pravi debakl od strane Azura, zbog kojeg naše košarkaše nećemo gledati u Tokiju.

Prosalvljeni košarkaški stručnjak Duško Vujošević analizirao je aktuelnu situaciju u srpskoj košarci. On za neuspeh u olimpijskim kvalifikacijama krivi igrače, one koji su igrali, ali i one koji se nisu odazvali pozivu selektora Kokoškova.

Najveći krivci su igrači, oni koji su se odazvali, i oni koji nisu. Naravno da je i Jokić kriv, ima jedna stara poslovica, čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Tamo je napravio fantastičnu karijeru, koju niko nije očekivao i svaka mu čast na tome, ali uspeh obavezuje. Akoj je on posle toga što je napravio u Americi idol u ovoj zemlji, kako nije osetio obavezu da dođe sa motivom da povuče ostatak tima - rekao je Vujošević u Jutarnjem programu na TV Nova.

Legendarni trener Partizana je prokomentarisao i rad Igora Kokoškova.

Kokoškov ima jedno veliko teoretsko znanje. Znanje mora da se poklopi sa iskustvom i sa energijom. Jedan deo sposobnosti mora da bude da natera svoje igrače da to znanje primene. To mu je falilo na ovom turniru, ali ja smatram da on treba da ostane na tom mestu, da sa iskustvom koje je sad stekao popravi ovo u predstojećim takmičenjima. Vrlo je važna uloga selektora i on je čovek koji ima stručni kapacitet da to mesto pokriva, međutim, ova složena situacija zahteva celogodišnju aktivnost selektora. On ne može istovremeno da obavlja funkciju trenera u klubu i selektora. To su dva posla vrlo ozbiljna, prozori se poklapaju sa Evroligom. Meni smeta što obavlja dve funkcije, koje gotovo jedna drugu isključuju. Selektor bi tokom cele godine trebalo da bude u kontaktu sa igračima. On mora da bude maksimalno inforimsan, da gradi odnose sa njima, da ne zove one koji neće da dođu.

RepublikaFoto: Starsport

Vujošević se još jednom osvrnuo na glavnu vest ovog leta, neigranje Nikole Jokića u reprezentaciji Srbije.

- Kada je u pitanju Jokić, koji se malo autistično ponaša, ne treba otići u neku preteranu kritiku, koja bi onemogućila dalju neku konekciju za sledeće akcije između Jokića i reprezentacije Srbije. Međutim, ne mogu da ga brane i štite oni koji imaju najveću obavezu da proizvedu jedan deo želje kod njega da nastupi za reprezentaciju. Naravno da i Savez ima jedan deo odgovornosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading