ORLOVI VISOKO LETE: Pukla STOTKA, Srbija preko Portorika do finala i Italijana!

Autor:

Sport

03.07.2021

13:20 >> 16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale kvalifikacionog turnira za OI.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Srbija - Portoriko

Srbija je u Beogradu savladala Portoriko sa 102:84, pa će za plasman na OI igrati protiv Italije u nedelju od 20:30.

Orlovi su bez većih problema savladali veoma dobri Portoriko.

Portoriko je dosta bolje otvorio utakmicu, pa je u jednom trenutku bilo 17:11 za našeg rivala. U tim trenucima Srbija pravi seriju od 6:0 i anulira prednost gostiju.

Trojkom Bjelice u poslednjoj sekundi prve četvrtine, Srbija dolazi do prednosti od dva poena (28:26).

Micić je dominirao na startu druge četvrtine, pa smo na trenutak povećali prednost, ali se Portroriko ubrzo vratio na dva poena zaostatka.

Trojka Bobija Marjanovića pokrenula je i Srbiju i publiku. Razigrao se Teodosić i nadovezao trojkom i jednom sjajnom asistencijom. Odlično su naši košarkaši priveli prvo poluvreme kraju i imali su dvocifrenu prednost (41:30).

Dobro su izabranici Igora Kokoškova otvorili drugo poluvreme, pa su koševima Anđusa i Micića stigli do maksimalnih +13. Ali, Portoriko nikako nije hteo da se preda, raspucao se u tim trenucima i i prednost Srbije je krenula da se topi.

Trojkaški obračun imali su Bjelica i Kondit, koji su vezali po dve trojke na obe strane, a Bjelica je vezao ukupno osam poena za Srbiju.

Portoriko se vratio na -6, ali je Micić u završnici vratio dvocifrenu prednost.

Prvo je asistirao Milosavljeviću, a zatim na jednu stotinku do kraja fauliran na šutu za tri, gde pogađa sva tri za +11 pred poslednjih 10 minuta.

Iako se ponovo Portoriko trojkama spušta na jednocifrenu prednost na startu 4/4, Srbija ne dozvoljava nikakvu neizvesnost.

RepublikaFoto: KSS
Italija sledeći rival Srbije

Ađušić je pogađao, Teodosić asistirao, Dobrić sjajno sve to ispratio, pa je na pet i po minuta do kraja bilo +14.

Portoriko je ponovo prišao na -8, ali onda nesportska na Dobriću, tehnička asistentu selektora Portorika i tehnička Braunu za floping na tri minuta do kraja. Srbija se tu odlepljuje na +15 i rešava pitanje pobednika.

Vasa Micić je sa 21 poenom i osam asistencija bio najefikasniji u našem timu, Bjelica je upisao 18, uz sedam skokova, Anđušić 15, Petrušev 15 uz osam skokova, a Teodosić 11 poena i 10 asistencija.

U selekciji Portorika Pineiro 20 poena, koliko je imao i Kondit koji se raspucao u drugom poluvremenu, a Klavelj ih je pratio sa 17 poena.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

Kraj meča, Srbija je pobedila rezultatom 102:84.

40. minut - Petrušev sa oba penala potvrđuje pobedu Srbije. Pineiro trojkom smanjuje razliku. Milosavljević pogađa oba bacanja. Lagano se privodi meč kraju, pobeda Srbije rezultatom 102:84.

39. minut - Pineiro neprecizan za tri poena. Bjelica sa devet metara za tri. Klavelj pogađa trojku uz faul Tea, a potom je precizan i sa penala. Velika greška Srbije, Portoriko ne kažnjava trojkom. Teodosić uz zvuk sirene iz teške pozicije pogađa trojku. Dobra odbrana Srbije. 98:81.

37. minut - Pogađa Klavelj za dva, tajm-aut Kokoškov. Promašena trojka Micić Vasilija. Odlična odbrana Dobrića, koji je potom iznudio nesportsku grešku. Uz to i tehnička za Portorikance. Teodosić pogađa penal, a potom Dobrić polovičan. Teodosić maši trojku, a Klavelj zicer. Tehnička za Brauna zbog flopinga, Teodosić ponovo precizan sa linije penala. Prelep prodor Micića, tajm-aut za Kasijana. 92:77.

35. minut - Zakucavanje Dobrića posle asistencije Teodosića. Faul u napadu Brauna. Uzvraća Petrušev na drugoj strani. Kondit zakucava. 87:75.

33. minut - Ponovo poeni iz drugog napada, trojka Brauna. Laki poeni Bobija. Greše gosti. Promašuje Micić za tri iz velike daljine. Braun srečom ne pogađa a tri. Dvojka Anđušića. 85:73.

31. minut - Davidovac stiže do poena posle dodavanja Micić. Pineiro posle skoka u napadu pogađa. Faul u napadu Bobija. 81:70.

Kraj treće četvrtine, Srbija vodi rezultatom 79:68

30. minut - Bespotreban faul Petruševa uz koš Brauna, koji koristi i dodatno bacane. Lepa akcija Srbije i poeni Milosavljevića. Micić je iznudio tri slobodna bacanja na stotinku pre kraja četvrtine. MVP Evrolige pogađa sva tri. 79:68

29. minut - Braun sa linije penala 2/2. Nastavljamo sa trojkama, sad ju je Teo pogodio. Ne predaju se Portorikanci, nova trojka Ortiza. Pertušen precizan sa slobodnog bacanja samo jednom. Nekoliko loših napada na obe strane. Ponovo Petrušev na liniji penala, pogodio je dva ovog puta. 74:65.

27. minut - Bjelica trojkom prekida seriju Portorikanaca. Kondit pogađa uz zvuk sirene za tri, a onda na drugoj strani još jedna trojka Bjelice. Ali, istom merom i Kondit uzvraća. Četiri trojke u nizu. Bjelica ubacuje i osmi poen u nizu. 68:60.

25. minut - Novi poeni Portorika. Micić sa linije penala bez greške. Pinerio nezaustavljiv. Ceo koš promašio je Micić prilikom šuta za tri poena. Loš period igre našeg tima koristi Klavel da dodatno smanji prednost, tajm-aut Kokoškov. 60:54.

23. minut - Bjelica bez greške sa linije penala. Kondit na drugoj strani pogađa sa niskog posta. Trojka Anđušića. Kondit ponovo precizan, sada sa poludistance. 58:47

21. minut - Na startu drugog poluvremena nismo videli mnogo igre. Portorikanci su ubacili jedan penal, a Micić pogodio oba. 53:41.

Kraj druge četvrtine, Srbija vodi rezultatom 51:40

20. minut - Sjajna akcija u kucanje Petruševa. Donra odbrana i poeni Avramovića u kontri. Portoriko je pogodio jeda penal, a Micić 2/3. Pinerio nezaustavljiv. Sjajan prodor Avramovića za kraj prvog poluvremena. 51:40.

18. minut - Pineiro nastavlja sa koševima, a potom sledi serija promašaja nna obe strane. Petrušev konačno ubacuje za dva posle sjajnog pasa Teodosića. 43:37.

16. minut - Seriju Portorika prekinuo je trojkom Micić, ali je Brau na drugoj strani uzvratio za dva poena. Potom i trojka Marjanovića, za ovacije na tribinama. Sjajno šutiramo trojke, koju je pogodio i Teodosić, ali Portorikanci nam ne daju da se odlepimo. 41:35.

14. minut - Portorikaci su pogodili sa poludistace, a potom smo gledali nekoliko loših napada na obe strane, dok Pineiro nije pogodio za tri poena i dodatno približio Portorikance. 32:31

12. minut - Odličan početak druge četvrtine za "orlove". Koševima Avramovića i Micića se Srbija odlepila na 32:26.

Kraj prve četvrtine, Srbija vodi rezultatom 28:26

10. minut - Ortiz je "častio" Bjelicu penalima, prekršajem pod košem "orlova", a on je bio precizan u oba navrata (25_21), ali je ekspresno odgovorio Pineiro - 25:23. Nakon pogotka Portorikanaca, Bjelica je ubacio dalekometnu trojku, pa je na kraju prvog kvartala 28:26 za našu selekciju.

9. minut - Selektor "orlova" Igor Kokoškov reagovao je izmenama kojima je naša selekcija podigla ritam igre. Najpre je Srbija smanjila kontrama, a potom je Anđušić vezao četiri koša za 23:21.

7. minut - Odlična igra selekcije Portorika na početku utakmice koju je novom trojkom "krunisao" Pineiro za plus šest (11:17). Uzvratila je Srbija iz kontranapada, Teodosić je preko celog terena pronašao Dobrića za 13:17.

5. minut - Konstantno su vodili gosti, a onda je Filip Petrušev iznudio faul Rivere, pa je sa dva precizna penala Srbiji doneo preokret (11:10). 

3. minut - Prve poene za "orlove" postigao je Danilo Anđušić, sa linije slobodnih bacanja (2:5), a zatim je viđena serija grešaka i promašaja na obe strane. Nju je prekinuo Micić, pogotkom van linije 6,75, pa je rezultat izjednačen (5:5).

1. minut - Prve poene na susretu postigao je Klavel, koji je ubacio trojku preko Bjelice za 0:3. Bivši as Majamija je potom promašio dvojku, a Braun je gostima doneo 0:5!

Počeo je susret u dvorani "Aleksandar Nikolić"

 

 

Pre početka meča u Pioniru intoniraju se nacionalne himne Srbije i Portorika

Reprezentacija Srbije od 16 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" sastaje se sa selekcijom Portorika u finali kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

"Orlovi" imaju velikih problema sa povredama, ali bez obzira na to važe za favorita u okršaju sa Portorikancima.

U dva meča grupne faze četa selektora Igora Kokoškova upisala je dve "tesne" pobede, nad Dominikanskom Republikom i Filipinima. Sa druge strane, Portoriko je u Beogradu odigrao samo jedan susret, zbog odustajanja reprezentacije Senegala usled problema sa koronavirusom, a doživeo je poraz od Italije.

Upravo su "azuri" prvi obezbedili plasman u finale, pošto su ranije u subotu deklasirali Dominikance.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading