(VIDEO) BREJK: Klipersi na ivici AMBISA

Autor:

Sport

27.06.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sansi došli na pobedu do plasmana u veliko finale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Devin Buker

Finiks je u Los Anđelesu savladao Kliperse rezultatom 84:80 (29:20, 21:16, 19:30, 15:14) u četvrtoj utakmici finala Zapada i tako poveo sa 3-1 u seriji.

Sansi su fantastično otvorili meč i odmah na startu su poveli 14:2. Tu prednost su održavali tokom celog prvog poluvremena, pa je rezultat nakon dve četvrtine bio 50:36.

Međutim, treća deonica je po svim parametrima pripala Klipersima koji su se potpuno vratili u igru i uoči poslednjih 12 minuta je na semaforu pisalo 69:66 za goste. U četvrtoj četvrtini je tim iz Los Anđelesa u nekoliko navrata prilazio na poen zaostatka, ali nije uspeo ništa više od toga, pa je Finiks došao do trijumfa koji ga je približio velikom finalu.

Najefikasniji u pobedi Finiksa bio je Devin Buker sa 25 poena, Diandre Ejton je imao 19, uz 22 skoka, a dvocifren je bio i Kris Pol sa 18 koševa.

Na drugoj strani je prednjačio Pol Džordž sa 23 poena i 16 uhvaćenih lopti, a raspoložen je bio i Redži Džekson koji je dodao 20 poena.

Peta utakmica finala Zapada igra se u Finiksu, u noći između ponedeljka i utorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading