SRBE NE TREBA LJUTITI: Heroina velike pobede se oglasila posle POKUŠAJA DOMAĆINSKE KRAĐE

Autor: Republika

Sport

24.06.2021

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liderka srpske reprezentacije Sonja Petrović je prokomentarisala pobedu protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: fiba.com
Sonja Vasić i Jelena Bruks u zagrljaju

Izabranice Marine Maljković su u pravom trileru svrgnule domaćina i aktuelnog šampiona Evrope 71:64 posle produžetka.

Sonja Vasić je bila najefikasnija u našem timu sa 19 poena. Glavna uzdanica našeg sastava je istakla koliko je bilo teško pobediti pri domaćinskom suđenju, oličenom u neshvatljivo sviranom faulu u poslednjoj sekundi regularnog dela. Pravda je dostižna, dokazao je i promašeni penal Kristine Ouvine, kojim smo došli do produžetka.

- Prvo, čestitke Španiji. Iako nisu stigle do četvrtfinala kao prve u grupi, ja i dalje njih smatram favoritima na ovakvom turniru. Sjajan tim koji igra odlično poslednjih 10 godina i sada na domaćem terenu. Za nas, ovo je bio veliki izazov naročito ako uzmemo u obzir i našu istoriju, ova generacija nikada nije pobedila Španiju. Utakmica je bila, kao i uvek, teška, sa mnogo uspona i padova. Znam da nismo odigrale najbolje, ali nismo prestale da verujemo. Naša klupa nije prestala da veruje u nas, naš trener takođe. Uložili smo poslednji atom snage da pobedimo. Bilo je trenutaka kada smo pomislile da su želele da nas naljute malo, a Srbe nikada ne treba naljutiti - izjavila je Sonja.

Sledeći rival u polufinalu je Belgija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading