REVOLUCIJA U SRPSKOJ KOŠARCI: Klik iz Arilja i Fair Play iz Niša u KLS?

Autor:

Sport

20.06.2021

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema se revolucija u Košarkaškoj ligi Srbije!

RepublikaFoto: Twitter.com/KK Mega
Mega - Crvena zvezda

Kako prenosi Mozzart Sport, u planu je da se uvede sistem sa 20 klubova, nakon čega će se oni podeliti u dve grupe od po 10 ekipa, pa bismo imali dve divizije. Predlog će se naći na dnevnom redu naredne sednice i uskoro ćemo videti epilog!

Prema ovom modelu, promociju u viši rang bi izborila još dva kluba iz Druge muške lige Srbije uz Slodes i Zdravlje iz Leskovca. Ako bismo se vodili rezultatima iz ove sezone, to pravo bi ostvarili Fair Play iz Niša i Klik iz Arilja!

Ono što je najzanimljivije od svega, od početka bi se u ovom sistemu takmičili i Zvezda i Partizan. Ne bi to bili prvi timovi večitih rivala, već bi se kroz Košarkašku ligu Srbije testirale uzdanice iz mladog pogona, što bi im omogućilo da rastu i razvijaju se kroz igranje seniorske košarke. Kasnije bi ti isti momci mogli da dobiju šansu i u završnici KLS.

Prvenstvo Srbije već nekoliko puta u poslednjih par godina je menjalo format. Minule sezone prošireno je na 16 klubova zbog pandemije koronavirusa, a sada se bližimo novom, revolucionarnom formatu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading