PALE I CRNOGORKE PRED MOĆNOM SRBIJOM: Košarkašice u ČETVRTFINALU Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

20.06.2021

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije su se plasirale u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je u okviru poslednjeg kola grupne faze savladala selekciju Crne Gore rezultatom 87:75.

RepublikaFoto: fiba.basketball/womenseurobasket
Srbija - Crna Gora

Srpkinje su posle pobeda nad sva tri rivala Italijom, Grčkom i Crnom Gorom sa prvog mesta u grupi direktno prošle u četvrtfinale!

Istina je da su naše devojke bile favoriti u grupi, ali malo ko je očekivao da ovako lagano prebrode sve prepreke!

Srbija je u sjajnom meču prvog kola napravila veliki preokret u završnici i savladala Italiju 86:81 posle produžetka.

Samo 15 sati kasnije su naše košarkašice ponovo izašle na parket i ovog puta protivnik je bila Grčka koja je potpuno deklasirana sa 85:51, a danas su pale i Crnogorke.

Rivalke su ušle mnogo bolje u ovaj meč i na samom startu napravile osetnu prednost, koja je u nekim momentima bila i dvocifrena. Otišle su naše devojke na kratak predah sa zaostatkom od pet poena, ali to je bilo poslednji put da su Crnogorke vodile u meču.

RepublikaFoto: Starsport

Izabranice Marine Maljković su na krilima Tine Krajišnik preokrenule meč i stigle do 12 poena prednosti, što je bilo najviše na meču, ali rivalke su uspele da u finišu prvog poluvremena nadoknade zaostatak i odu na veliki odmor sa zaostatkom od šest poena 45:39.

Srbija je u nastavku kontrolisala utakmicu, ali je Getling bila nezaustavljiva i držala je Crnogorke u igri! Pred poslednji period rezultat je bio 66:58 za naše devojke.

Sjajno su naše devojke ušle u poslednji kvartal, Krajišnik je nastavila da dominira i na njoj se gradila igra, u jednom momentu je razlika rasla do 12 poena prednosti, posle čega Crnogorke nisu uspele da se vrate!

Najefikasnija u pobedničkom timu je bila sjajna Tina Krajišnik sa 22 poena i 9 skokova, Anderson je dodala 14, a Bruks 13.

Među Crnogorkama je briljirala Getling sa 22 poena i 6 skokova, Dubljević i Mujović du dodale po 10 poena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading