(VIDEO) LOŠE VESTI IZ NBA: Povreda Bogdanovića u porazu Atlante - Klipersi ispisali istoriju bez Kavaja Lenarda!

Autor:

Sport

19.06.2021

05:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Filadelfije su nadigrali Atlantu u šestom meču sa 104:99 i došli do novog izjednačenja od 3:3 u pobedama, pa će se o plasmanu u polufinale odlučivati u sedmom meču.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Povreda Bogdana Bogdanovića

Srpski internacionalac Bogdan Bogdanović povredio je koleno i izašao iz igre u poslednjem kvartalu utakmice.

Našeg Bogdana Bogdanovića nije najbolje služio šut pa je meč završio sa svega sedam poena, a ubacio je samo jednu trojku iz šest pokušaja. Početkom četvrtog dela meča napustio je teren i više se nije vraćao u igru a iz kluba su posle meča saopštili da je imao bolove u desnom kolenu i rano je za procene hoće li biti spreman za majstoricu.

Kari je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 24 postignuta poena a ubacio je ukupno šest trojki iz devet pokušaja. I Tobijas Haris je postigao 24 poena, a Džoel Embid je dodao 22 uz 13 skokova.

 

 

Najefikasniji igrač meča bio je Tre Jang sa 34 postignuta poena uz 12 asistencija, ali je to slaba uteža za Atlantu. Kevin Erter je ubacio 17, Danilo Galinari 16, a Klint Kapela 14 poena.

Odlučujući duel Filadelfije i Atlante igraće se u noći između nedelje i ponedeljka u dva sata iza ponoćipo našem vremenu, u Fargo centru.

Los Anđeles Klipersi su se plasirali u finale Zapada pošto su u šestom meču slavili protiv Jute Džez sa 131:119, 4:2 ukupno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Četa Tajrona Lua eliminisala je najbolji tim regularnog dela prvenstva, i rezervisala okršaj sa Finiks Sansima.

Klipersi su nadoknadili zaostatak od 25 poena bez prve zvezde Kavaja Lenarda čije je odustvo nadoknadio sjajni Terens Man.

 

 

On je ubacio 39 poena, koliko je imao i Donovan Mičel sa druge strane. Tim iz Los Anđelesa je imao i raspoložene Pola Džordža (28 poena) i Redžija Džeksona (27), kao i tri trojke Patrika Beverlija u trenucima kad se rezultat lomio. 

Ovo je istorijska pobeda za Kliperse pošto su se prvi put u istoriji kluba plasirali u finale Zapada!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading