LOŠ MOMAK BRANI JOKIĆA: NBA je danas MEKANA, da sam na njegovom mestu...

Autor: Republika

Sport

15.06.2021

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident u kom je učestvovao Nikola Jokić i dalje je predmet rasprave u Americi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Jokić je izbačen posle dosuđene nesportske greške i svađe sa asom Finiks Sansa Devinom Bukerom.

MVP NBA je udario po loptu igrača Sansa Kamerona Pejna, što bi trebalo da bude strogo svirano, ali ne baš da se zvezda takvog renomea izbaci sa terena dok mu se ekipa bori za opstanak u seriji.

Bivši košarkaš Met Barns, poznat po čestim svađama, incidentima, žestokim stavom protiv najvećih zvezda lige, kritikovao je odluku sudija:

- Da je ovo utakmica regularne sezone, pogotovu kako se danas mekano svira, verovatno bi bila nesportska lična greška. Ali moraju da se uzmu u obzir da je druga runda plej-ofa, eliminaciona utakmica, da je on MVP i njegova prošlost bez incidenata. Da sam ja na njegovom mestu, izbacili bi me bez problema. Jokić nikad nije pravio takve probleme, ovo je eliminaciona utakmica i trebalo je da se svira bar neka slabija odluka. Sudije su napravile grešku - rekao je Barns i podržao Jokića u njegovom pojašnjenju da je želeo da trgne ekipu svojim potezom:

- To što je hteo da promeni momenat utakmice potpuno razumem. Nije im išlo dobro, dobiješ tehničku da raspališ saigrače i publiku, ali ovakva sudijska odluka, izbaciti MVP-a iz eliminacione utakmice je frustrirajuća. Pokazuje koliko je NBA mekana. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading