NIŠTA OD SLAVLJA ZVEZDE: Mega slavila posle ROLERKOSTERA, plenio MONSTRUOZNI SIMONOVIĆ!

Autor: Republika

Sport

11.06.2021

17:31 >> 19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igraće se majstorica u finalu Košarkaške lige Srbije između Mege i Crvene zvezde

RepublikaFoto: Twitter.com/KK Mega
Novak protiv Hola

Mega je pobedila 86:79 u svojoj hali "Mega factory" i izjednačila 1:1.                 

Domaćin je žustro startovao sa +18 u prvoj deonici, ali je zvezda pokazala kvalitet i ekspresno se vratila preko Lengstona Hola i Ognjena Dobrića. Čak je vodila 56:55 na poluvemenu.

Mega je na krilima izuzetnog Marka Simonovića i raspoloženog Filipa Petruševa stigla do sigurne prednosti u tokom treće deonice koju je mirno održavala do kraja. prvi trijumf Mege u finalnim serijama domaćeg prvenstva i ujedno serijama protiv Crvene zvezde u svim takmičenjima.

Megin Marko Simonović je upisao 19 poena i čak 20 skokova! Filip Petrušev je upisao 16 poena, uz bitne trojke u drugom poluvremenu. Dragan Milosavljević je upisao 12 poena.

Ognjen Dobrić je ponovo bio najefikasniji do Crvene zvezde as 31 poenom, Lengston Hol je odigrao najbojli meč sezone sa 19 poena, od čega pet trojki. Dejan Davidovac je brojao do 10, ostali daleko manje.

 

 

Kraj meča!  

- 10. minut - Zvezda nije uspela da u poslednjem minutu dođe do eventualnog produžetka. Slali su rivale na liniju slobodnih bacanja, a oni su bili sigurni. 

9. minut - Trojka Filipa Petruševa! Prelomio je meč.

Noko promašuje u srcu reketu posle mnogo kontakta. Zvezda steže odbranu, ali Tepić hladnokrvo pogađa u poslednjoj sekundi napada. Kazalon faulira Dobrića i šalje ga na liniju penala.  

- 8. minut - Trojka Dobrića u poslednjoj sekundi napada za 25 poena i priključenje Zvezde!

- 5. minut - Simonović je došao do 16 poena i 15 skokova! Dominantna partija krilnog centra Mege u današnjem meču.

- 2. minut - Kuzmić fauliran ispod koša. Četvrti faul Cerovine, centar Zvezde siguran.

4. četvrtina

- 10. minut - Davidovac upisuje deseti poen. Zvezda zatim promašuje dve trojke, Simonović i Davidovac, pa i Hol sa poludistance, ali Simonović uspeva prodorom da prolazom jedva ubaci u koš. Megin Simonović hvata promašaj Petruševa i vraća kroz koš. Mega se brani, baca se lopta Kazalonu u "ofsajdu" za zakucavanje.

- 7. minut - Razigrao se Petrušev, ređa pogotke sa velike udaljenosti! 

- 6. minut - Peta trojka Lengstona Hola iz osam pokušaja! Vraća zvezdu na pola koša zaostatka.

Petrušev vraća za tri!

- 4. minut - Prelep potez Marka Simonovića iz Mege! Finta uručenja, okret i zakucavanje! 

- 3. minut - Mladi Simonović trojkom iz ugla vraća vođstvo Megi 50:49, Noko fauliran u reketu, polovičan.

3. četvrtina

 

Kraj prvog poluvremena.

Ognjen Dobrić je najefikasniji kod Dobrića sa 26 poena, prati ga Lengston Hol sa 11 poena, od čega tri trojke. Kazalon i Matković sa po sedam poena vode Megu, Petruešv ima problema sa tri lične greške.

- 10. minut - Fenomenalna druga deonica Zvezde - 29:10! Došli su do vođstva na poluvremenu, mnogo ranije nego što se očekivalo!

- 9.minut - Treća trojka Hola! Odlično šutira Amerikanac sa distance, Tepić uzvraća sa poludistance.

- 7. minut - Zvezda se brzo vraća u igru, smanjuju na jedan psoed zaostatka. Odlično igra Ognjen Dobrić.

- 4. minut - Rasplamsalo se na terenu, ubrzao se tempo, u kom Mega uspeva da odoli naletu Zvezde. Petrušev čini treći faul, što je nezgodna situacija za Megu.

- 2. minut - Dejan Radonjić nezadovoljan suđenjem protestvuje i dobija tehničku grečku. lengston Hol vezuje dve trojke i drži Zvezdu u utakmici. ognjen Dobrić završava kontru i spušta na jednocifreni zaostatak.

 2. četvrtina

 

 

- 10. minut - Raste prednost Mege. Tepić završava polu-horogom, Davidovac vraća trojkom. Karlo Matković na drugoj strani daje koš na samom kraju napada. Prikucavanje Simonovića i poeni Karla Matkovića završavaju četvrtinu.

- 7. minut - Dobrić polaganjem upisuje sedmi poen. Milosavljević raspoložen na drugoj strani. Megin Simonović promašuje trojku, ali hvata svoju loptu i popravlja zicerom. Mega dolazi do dvocifrene prednosti. Ubrzo je Novak fauliran, njegov promašaj sa penala hvata Simonović, promašuje, ali upravo Novak skače kao najniži na terenu i postiže poene.

- 4. minut - Maklolm Kazalon pravi probleme Crvenoj zvezdi protrčavanjima i finiširanjem na samom obruču. Mega je mnogo aktivnija u odbrani u odnosu na prvi meč. Dobrić upisuje prvu trojku na meču.

- 2. minut - Odličan start Mege na svom parketu. Petrušev pogađa trojku za plus sedam Mege. Upisuje se i Dragan Milosavljević. Tajm-aut Dejana Radonjića

1. četvrtina

Počeo je meč!

Crvena zvezda je nadomak triplete. Još četrdeset minuta deli šampiona ABA lige i Kupa Radivoja Koraća može da se domogne izuetnog klupskog uspeha ukoliko ponovo trijumfuje protiv Mege.

 

 

Domaćin u hali "Mega factory" je bio potpuno deklasiran u prvom meču. Ekipa Dejana Radonjića je moćnim izdanjem izuzetno brzo došla do ubedljive dvocifrene prednosti i održavala je do samog kraja. Briljirao je Ognjen Dobrić sa 20 poena, od čega četiri trojke, Zvezda je kontrolisala ofanzivni i defanzivni skok, a Filip Petrušev i marko Simonović su "zaključani". Sve je išlo kako valja po crveno-bele.

Da naznačimo, na ovom meču neće biti Korija Voldena koji već dugo povređen i Džoradna Lojda, koji je doživeo peh u prvom meču.

Mega mora da stisne zube i odigra možda i najbolji meč u čitavoj sezoni ako misli da izjednači protiv favorizovane Zvezde, inače će gledati proslavu titule na svom parketu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading