MONSTRUOZNI JOKIĆ NE MOŽE SAM: Finiks DEMOLIRAO Denver - Nagetsi na ivici AMBISA!

Autor:

Sport

10.06.2021

05:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver Nagetsi doživeli težak poraz, pa je pred Jokićem i drugovima težak zadatak da preokrenu tok polufinalne serije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Centar Denvera Nikola Jokić protiv Šarića

Košarkaši Finiksa deklasirali su Denver sa 123:98 (25:21, 27:21, 34:25, 37:31) čime su poveli sa 2:0 u polufinalnoj seriji NBA plej-ofa Zapada.

Srpski centar Nikola Jokić bio je najefikasniji pojedinac na meču, a za pola sata koliko je proveo na parketu upisao je dabl-dabl učinak od 24 poena, 13 skokova i šest asistencija. MVP je iz igre šutirao 9/17, pogodio je jednu trojku iz tri pokušaja, ali nije imao pravu podršku saigrača, pa odlična partija Srbina nije bila dovoljna da Nagetsi izjednače rezultat.

Sansi su vodili tokom većeg dela susreta, na poluvremenu su stekli dvocifrenu razliku (52:42), da bi duel prelomili furioznom igrom u trećem kvartalu nakon koga su imali 19 poena viška (86:67), pa nije bilo povratka za četu trenera Majka Melouna.

U pobedničkom sastavu cela prva postava je bila dvocifrena, a prednjačili su Buker sa 18, odnosno Pol sa 17 poena. Iskusni "CP3" je fenomenalno dirigovao napad Finiksa, a utakmicu je okončao sa 15 uspešnih dodavanja. 

Kod Nagetsa, Porter Džunior i Milsap su postigli po 11 koševa, a oporavljeni Vil Barton deset. Ipak, Portera nije služio šut iz igre, posebno van linije 7,25 (2/9), a Nagetse je koštao slabiji šut sa distance (14/43). Sansi su pogodili 18 trojki iz 38 pokušaja, što im je svakako olakšalo put ka vođstvu od 2:0 u seriji.

Treći meč igra se u noći između petka i subote u "Pepsi centru", a pred Denverom je veliki izazov i imerativ trijumfa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading