ĐORĐEVIĆ ZADOVOLJAN: Srce igrača je sve pokazalo! Idemo napred uzdignute glave!

Autor: Tanjug

Sport

27.11.2017

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević pohvalio je svoje igrače posle pobede protiv Gruzije, ali i istakao pojedine nedostatake koji su, kako je naveo, posledica manjka vremena.

RepublikaFoto: Starsport
Đorđević je pohvalio igrače posle pobede protiv Gruzije

- Važna pobeda, velika za nas. Uradili smo dve dobre stvari za kratko vreme. Igrači nisu ušli dovoljno mirno u meč protiv ekipe koja dobro šutira, slabo smo preuzimali zbog neuigranosti, ali to je normalno u ovakvim trenucima. Doživljavam pozitivne emocije. Pokazali su kvalitet, čestitam i njihovim sadašnjim i nekadašnjim trenerima. Njihovo srce je sve pokazalo. Idemo napred uzdignute glave - izjavio je Đorđević.

Selektor Srbije je napravio paralelu između prvog duela sa Austrijom i večerašnjeg sa Gruzijom.

- Prva utakmica je bila poletna bez mnogo nepoznatih, a druga je stvorila bojazan da se ne izgubi. Bilo je očigedno da su neki igrači bili pod ručnom, pre svih Paunić. Simonović, Mačvan i Raduljica su pokazali liderske sposobnosti - istakao je Đorđević koji je apostrofirao nerealizovana slobodna bacanja kao jedan od problema u ovom meču.

Đorđević je imao podrobno viđenje situacije oko FIBA i izostanka igrača iz Evrolige.

- Veliki znak pitanja je oko sastava tima za narednu rundu kvalifikacija. Evo primer Birčevića koji nije mogao zbog kluba da igra večeras utakmicu. Ovo su stvari za dublju analizu. Svako gleda u svoj tanjir, a treba da napravimo trpezu i svi zajedno napravimo zajedničku politiku. Ovo je istorijski momenat. Kada predstavnici federacija to urade biće košarka na mnogo višem nivou. Košarka je igra preciznosti i automatizama, a ne samo da se igrači izvedu na teren. Mi treneri radimo težak posao i plačemo za dobrim uslovima. Nama je rešenje nametnuto, a ja vapim i apelujem da svi sviramo po istim notama - rekao je Đorđević dodajući da će se reprezentacija uoči februarskih mečeva sa Nemačkom i Austrijom okupiti u Minhenu.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija će odigrati protiv Nemačke u gostima 23. februara, a dva dana kasnije gostuje Austriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading