(VIDEO) JOKIĆ ODVEO DENVER U POLUFINALE: MVP rušio rekorde, Portland NOKAUTIRAN - šampion ispao, Lebron na kolenima!

Autor:

Sport

04.06.2021

04:46 >> 07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su ekipu Portlanda sa 126:115 i ukupnim rezultatom od 4:2 plasirali u polufinale plej-ofa, uz blistavu partiju srpskog asa Nikole Jokića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić odveo Nagetse u polufinale

Jokić je bio najefikasniji i najbolji igrač svoje ekipe sa čak 36 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Srbin je tako postao prvi košarkaš u istoriji Denvera koji je na pet utakmica jedne plej-of serije postigao 30 ili više poena. 

 

 

Nagetsi su tokom većeg dela meča jurili zaostatak za Portlandom, u poslednjoj četvrtini viđen je preokret za polufinale Zapadne konferencije.

Portland je u meč ušao furiozno, šuteri su bili izuzetno raspoloženi, a u tim trenucima Nagetse je u životu održavao Majkl Porter Džunior. Taktika Majka Melouna je bila da se zaustavi Lilard, što su njevi izabranici i učinili.

Jokić je trećoj četvrtini postigao čak 20 poena, a sredinom poslednje deonice pogodio neverovatnu trojku za preokret (108:106), nakon koje je Portland psihološki pao, i nije im bilo povratka.

U redovima pobednika je pored našeg asa Majkl Porter Džunior ubacio 26 poena, Moris 22, Goednon 13.

Lilard je ne kraju završio meč sa 28 poena, Si Džej Mekalum je brojao do 21, Pauel 17, Nurkić 13.

Nagetsi će se u drugoj rundi zapada boriti ili sa Finiks Sansima koji su savladali Los Anđeles Lejkerse sa 113:100, a ukupno 4:2.

Sanse je predvodio neverovatni Buker sa 47 poena, Krouder je dodao 18, a Bridžis 10, dok je Lebron Džejms ostao na 29, Šruder je dodao 20, a Dejvis je zbog povrede napustio meč već u prvoj četvrtini i nije se vraćao.

Ta prva četvrtina je bila kobna po Lejkerse, gde su ubacili samo 14 poena, naspram 36 Sansa i mogli smo da naslutimo šta će se dogoditi, Sansi su šutirali gotovo perfektno i ostavila šampiona bez polufinala plej-ofa!

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading