BOGDAN PUNIO KOLONE, HOKSI SLAVILI: Atalanta RAZBILA Nikse u Gardenu i prošla u narednu rundu plej-ofa, brutalna PARTIJA Dončića, istakao se i Bobi

Autor:

Sport

03.06.2021

02:26 >> 04:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Atlante Hoks plasirali su se u narednu rundu plej-ofa NBA lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tre Jang i Bogdan Bogdanović

Hoksi su savladali Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu sa 103:89 i tako sa ukupnih 4:1 stigli do trijumfa u seriji.

Gledali smo izjednačenu prvu četvrtinu, a sredinom drugog perioda Atlanta se malo odlepila, pa je na poluvremenu vodila sa 52:47.

Ključ ovog sureta ležao je u trećem periodu. Hoksi su u njemu dominirali, stigli su i do maksimalnih +16, a domaćin je jedino uspeo da neznatno smanji razliku, pa je pred poslednjih 12 minuta bilo 74:62 za goste. U četvrtoj četvrtini stečena prednost Atlante se nijednog trenutka nije dovela u pitanje, Hoksi su rutinski priveli meč kraju i obezbedili pobedu u celokupnoj seriji.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije bio prevuše šuterski raspoložen. Na terenu je proveo maltene 35 minuta za koje je sakupio 9 poena, sedam skokova i pet asistencija. Ubedljivo najbolji u Hoksima bio je Tre Jang sa 34 poena, Hanter je dodao 15, Kapela 14, a Kolins 13.

U poraženom taboru Niksa istakao se Rendl sa 23 poena, 17 je postigao Beret, po 12 Bulok i Burks, a dvocifren je bio i Kvikli sa 11.

Pored Atlante prolaz u narednu rundu izborila je Filadelfija koja je u petom meču savladala Vašington sa 129:112 i takođe stigla do ukupne pobede od 4:1.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Set Kari sa 30 poena, 28 je postigao Heris, a 19 Simons. U timu Vizardsa nije bilo povređenog bivšeg košarkaša Partizana Davisa Bertansa, a posebno istakao najefikasniji akter susreta Bredli Bil sa 32 poena, pratili su ga Vestbruk sa 24 i Hačimura sa 21. poenom.

Upravo će Filadelfija i Atlanta da se sastanu u narednoj rundi plej-ofa, a prednost domaćeg terena imaju Seventisiksersi.

Košarkaši Dalasa savladali u Los Anđeles Kliperse sa 105:100 i tako stigli do vođstva u Seriji od 3:2.

Fantastičan meč odigrao je Luka Dončić koji je ubacio čaj 42 poena, dok je srpski košarkaš Boban Marjanović imao zapaženu ulogu sa 9 poena i sedam skokova. Pored njih dvojice istakao se i Hardavej sa 20 koševa.

U ekipi Klipersa najbolji bio je Džordž sa 23 poena, dok su Džekson i Lenard ubacili po 20.

Naredni meč igra se u Dalasu, pa će Maveriksi imati meč loptu za prolazak u narednu rundu plej-ofa NBA lige. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading