HITNA INTERVENCIJA U ABA LIGI: Evroliga ISPITUJE po regionu, može nas skupo koštati!

Autor: Republika

Sport

31.05.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu istakao je da postoje veliki problemi sa regularnošću ABA lige.

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bertomeu

Redovno se spekuliše da li će predstavnici košarke u regionu dobiti vajld kardove za Evroligu. Na svakih par meseci doalze informacije o nekim novim namerama Evrolige.

Bertomeu je potvrdio da nikakvih razgovora sa Partizanom i Crvenom zvezdom nije bilo:

- Nismo do sada imali razgovore sa Partizanom i Crvenom zvezdom vezano za dugogodišnju licencu - rekao je Bertomeu.

Istakao je značaj ovog regiona za Evroligu, ali je skrenuo pažnju na određene anomalnije koje su se pojavile poslednjih godina u Jadranskoj ligi.

- Jadranski region vidimo kao veoma važan za košarku. Poslednjih godina smo prihvatali šampiona. Ali smo iskazali zabrinutost vezano za regularnost ovog takmičenja zato što je u prošlosti bilo nekih otvorenih stvari koje nismo spremni da prihvatimo. Ako pobednik ABA ima prohodnost u Evroligu mi smo u poziciji da postavimo, hajde da kažemo, neke zahteve Ligi vezano za garantovanje regularnosti takmičenja (ABA lige). Ovo ćemo ponovo da stavimo na sto. Želimo takođe da znamo više o tome kako će upravljanje Ligom da se razvija ako hoće i dalje da ima pristup Evroligi - jasno je Bertomeu stavio do znanja da je iako je hiljadama kilometara udaljena od Balkana, kancelarija Evrolige prilično dobro obaveštena o svim problemima u ABA ligi koje je muče godinama.

Na pitanje ko bi mogao u skorijoj budućnosti da dobije vajld kartu, koja bi, kao u slučaju Asvela, Bajerna i Albe, kasnije mogla da preraste u višegodišnju licencu, Bertomeu je bio direktan.

- U budućnosti ćemo da se fokusiramo na vreme posle pandemije. Optimisti smo kada je u pitanju broj navijača na utakmicama sledeće sezone. Ne očekujemo da već na startu bude 100 odsto popunjenost dvorana, ali oečkujemo da će se broj povećavati kako takmičenje odmiče. Nadamo se da će biti oko Božića, ali zavisiće naravno od zemalja. Želimo da povećamo prusustvo na velikim tržištima, jer ima mnogo prostora za napredak, sa Asvelom u Francuskoj, Bajernom i Albom u Nemačkoj. Otvorićemo razgovore sa novim klubovima za koje mislimo da ima smisla da budu ovde. Uvek razmišljamo o vajld kardi za klub iz VTB (Zenit). U konverzaciji smo sa Ligom od plej-ofa. U narednim nedeljama ćemo imati odgovore, kao što je bilo prošle godine. Italija je ključno tržište. Ne trebam da kažem koje je ime u pitanju (Virtus). Moj lični san je da imamo tim iz Britanije, ali... - izneo je delimičan plan prvi čovek Evrolige.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading