EFES JE ŠAMPION EVROPE! Fenomenalni Micić ODUVAO Barsu u finalu (VIDEO)

Autor:

Sport

30.05.2021

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Efesa su po prvi put u istoriji postali prvaci Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vasilije Micić na finalu protiv Barselone

Efes je na krilima fantastičnog Vasilija Micića pobedio Barselonu u finalu Evrolige rezultatom 86:81 (15:22, 24:14, 26:22, 21:23).

Prva četvrtina je u potpunosti pripala Kataloncima. Uvodni deo meča je protekao ujednačenom igrom, ali je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa serijom 8:0 napravila osetnu prednost i na kraju uvodnih deset minuta je imala sedam poena prednosti (22:15).

 

Međutim, u drugoj deonici je na terenu "postojao" samo tim Ergina Atamana. Turci su sa dve velike serije, prvo 9:0, a potom i 10:0, došli do preokreta i prednosti od sedam poena razlike (36:29), ali je do kraja poluvremena Barsa uspela da ublaži zaostatak i na odmor ode sa minus tri (39:36).

 

Treća četvrtina je takođe pripala Efesu koji je u nekoliko navrata dolazio i do maksimalnih +11, ali je španski predstavnik opet uspeo da se vrati i da uoči poslednjih deset minuta bude na pristojnom zaostatku (65:58).

 

Poslednju četvrtinu je bolje otvorila ekipa Barselone koja je polako topila prednost Efesa, a u dva navrata je došla i do izjednačenja (69:69 i 72:72). Ipak, Turci su imali spreman odgovor, pa su se ubrzo odlepili na pet poena viška (79:74). Od tog trenutka, Kataloncima više nije bilo povratka i Efes je došao do prve titule šampiona Evrope u istoriji kluba.

 

Najzaslužniji za trijumf Efesa bio je Vasa Micić sa 25 poena, pet asistencija i po tri uhvaćene i ukradene lopte. Osim njega, raspoložen je bio i Šejn Larkin sa 21 poenom.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Kori Higins sa 23 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading