(VIDEO) BOGDANOVIĆ I ATLANTA SRUŠILI NIKSE: Tejtumovo LUDILO protiv moćnog Bruklina - nestvarna partija Dončića protiv Klipersa!

Autor:

Sport

29.05.2021

05:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Atlante su poveli sa 2:1 u seriji osmine finala plej-ofa protiv Njujork Niksa, pošto su bili bolji sa 105:94, uz solidnu partiju srpskog asa Bogdana Bogdanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdanović vs. Rouz

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović je loše otvorio meč, pa je prvu četvrtinu završio bez pogotka iz igre, ali je u nastavku namestio ruku i upisao 15 poena i osam skokova, i tako bio jedan od ključnih igrača u timu Hoksa.

Košarkaši Atlante su bolje ušli u meč, vodili su tokom celog prvog perioda, ali su Niksi na kraju prvog kvartala uspeli da priđu na samo dva poena razlike.

Međutim, uspeli su Hoksi da steknu dvocifrenu prednost pred odmor i sa plus 14 završili poluvreme. Naredne dve četvrtine donele su domaćinu prilično rutinski posao.

Derik Rouz je bio izuzetno raspoložen, upisao je 30 poena, ali nije imao adekvatnu pomoć u svojim redovima, a posebno inspirisan u ekipi Atlante bio je Trej Jang sa 21 poenom i 14 asistencija.

 

 

Pored Bogdana i Janga, Kolins je pružio značajan doprinos, a Rouz je imao pomoć od strane Rendla.

Na krilima izvanrednog Džejsona Tejtuma Boston je savladao Bruklin sa 125:119 i tako smanjio na 2:1 u seriji.

Lider domaćina upisao je 50 poena uz šest skokova i sedam asistencija, pa je najzaslužniji za pobedu Seltiksa.

Iako je Bruklin krenuo silovito, imao je dvocifrenu prednost u prvom kvartalu, potpuni preokret Boston je režirao u drugoj četvrtini.

Netsima za treću pobedu u nizu nije bilo dovoljno ni vrlo dobro veče Hardena koji je postigao 41 poen uz 10 asistencija i sedam skokova, a kojeg je u stopu pratio Durent sa 39 poena i devet skokova.

Na drugoj strani, uz već pomenutog Tejtuma, vrlo dobro veče imali su Smart sa 23 poena i Tompson sa 19 poena i 13 skokova.

Pobedu nakon dva poraza ostvarili su i Klipersi koji su na gostovanju Dalasu vratili jedan od dva "brejka" pobedom 118:108.

Dalasu ni vrlo dobro veče Luke Dončića koji je postigao 44 poena uz po devet skokova i asistencija nije bilo dovoljno da upiše treću uzastopnu pobedu, a glavne zasluge za trijumf u redovima gostiju pripale su Kavaiju Lenardu (36 poena, osam skokova) i Pol Džordžu (29 poena, sedam skokova).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading