BUDUĆNOST PALA U MAJSTORICI: Zvezda na KRILIMA Noka SRUŠILA Podgoričane za ABA PRSTEN i Evroligu!

Autor:

Sport

28.05.2021

17:30 >> 20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub sa Malog Kalemegdana stigao do petog prstena u regionalnom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde sa peharom ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da nadigraju Budućnost u majstorici finala ABA lige rezultatom 67:60, čime su osvojili titulu na Jadranu.

Crveno-beli su vodili tokom većeg dela utakmice, a trijumf su overili sjajnom defanzivom u poslednjoj četvrtini.

Klub sa Malog Kalemegdana je tako stigao do petog trofeja u regionalnom takmičenju, a novi "prsten" ujedno označava i plasman u Evroligu za sezonu 2021/2022.

Najbolji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Lendri Noko sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 12 skokova, pratili su ga Lojd sa 15, odnosno Dobrić sa 12. Sa druge strane, Podgoričane je sve vreme u igri držao Džastin Kobs, koji je susret okončao sa 21 poenom, ali je bio jedini dvocifren i nije imao pravu podršku saigrača.

Tok utakmice iz dvorane "Aleksandar Nikolić" mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Crvena zvezda je novi šampion ABA lige

10. minut - Budućnost nije uspela da završnicu učini interesantnijom, Zvezda je slavila sa 67:60.

9. minut - Odličnu odbranu igra Crvena zvezda u poslednjoj četvrtini, Podgoričani ne mogu ništa da pogode, a Noko je upisao dabl-dabl učinak od 17 poena i 12 skokova.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Ivanovića i Lazića

7. minut - Imala je sreće Crvena zvezda, Danilo Nikolić nije uspeo da pogodi potpuno otvorenu trojku kojom bi svoj tim vratio na jedan posed zaostatka, ali ni Noko nije bio u stanju da realizuje oba penala (61:54). 

5. minut - Simonović je postigao trojku koja je izazvala erupciju oduševljenja u Pioniru, crveno-beli su stekli sedam poena razlike (58:51). Noko je ponovo bio odličan na skoku u napadu, a zatim je lošu odbranu Zvezde kaznio Dela Vale - 60:54.

3. minut - Dva i po minuta igre u odlučujućoj četvrtini niko nije uspeo da postigne poena, a onda je to učinio Džordan Lojd, koji je povisio na 55:49. Zoran Nikolić je upisao 2/2 sa penala, Zvezda i dalje vodi...

1. minut - Prvi napad u poslednjoj četvrtini nije realizovao Dobrić, preciznije izgubio je loptu, dok je na drugoj strani parketa Zoran Nikolić načinio ličnu grešku u napadu.

Kraj 3. četvrtine, crveno-beli imaju "plus 4" - 53:49

10. minut - Ognjen Kuzmić je skokom u napadu obezbedio lake poena (53:49), a u samom finišu trećeg kvartala za goste je promašio Ivanović.

9. minut - Dobra odbrana ekipe Dejana Radonjića, prvenstveno Marka Simonovića, rezultovala je kontrom koju je polaganjem realizovao Kori Volden za 51:45. Veoma težak šut je ubacio Luka Mitrović (51:47), a mini-seroki gostiju od 4:0 kompletirao je Kobs novim prodorom za 51:49.

7. minut - Dobru akciju domaćina krunisao je Ognjen Kuzmić zakucavanjem, asistirao mu je Lojd za 47:41, ali je Džastin Kobs svojim 17. poenom smanjio na 47:43.

5. minut - Dosta promašaja sa obe strane, Kobs i Ivanović održavajupriključak sa Podgoričane, a nakon prodora Dobrića, Zvezda je opet na šest poena viška - 45:39.

 

 

3. minut - Kobs je bio siguran sa penala, a Delije raduje što je krenuo Lojd. Vezao je šest poena, crveno-beli vode rezultatom 39:34. Domaći sastav je stigao i do "plus sedam", pogodio je Noko iz ofanzivnog skoka, ali se prilikom prodora povredio Lojd. U pitanju je problem sa okom, posle kontakta sa Zoranom nikolićem.

RepublikaFoto: Starsport

1. minut - Zoran Nikolić je svojim poenima "otvorio" drugo poluvreme (33:30), a potom su crveno-beli izgubili loptu.

Zvezda ima pet poena viška na poluvremenu - 33:28

 

 

10. minut - Noko je bio polovičan sa penala (31:26), a u narednom napadu Crnogorci su napravili dva ofanzivna skoka, što je krunisano poenima -31:28.

9. minut - Crvena zvezda vodi sa 30:26, a priliku da dodatno uveća razliku propustio je Ognjen Dobrić pošto je promašio trojku.

7. minut - Nikola Ivanović je dao novu trojku, ovoga puta "1 na 1" iz driblinga (26:23), a Zvezdinu prednost održava do sada najbolji pojedinac na terenu Lendri Noko svojim 9. poenom - 28:23.

5. minut - Dobrić je svojim sedmim košem Crvenoj zvezdi doneo maksimalnih sedam poena prednosti (22:15), ali je Nikola Ivanović to smanjio pogotkom za tri iz kornera (22:18). Izabranici Dejana Radonjića su rano ispunili bonus, a to je Kobs kaznio preciznim izvođenjem slobodnih bacanja (22:20).

3. minut - Apić je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja (15:15), na drugoj strani je poentirao Kuzmić (17:15), a Budućnost je izgubila loptu "preko" Edžama. Mini-seriju crveno-belih nastavio je trojkom Ognjen Dobrić za 20:15 u korist domaćeg sastava.

1. minut - Apić je promašio prvi šut za goste, a Lojd je nastavio sa očajnom igrom jer je nakon promašaja izgubio loptu.

Na kraju 1. deonice Crvena zvezda vodi rezultatom 15:14

 

 

10. minut - Do kraja prvog kvartala samo je Petar Popović pogodio van linije 6,75, pa je crnogorski tim na minimalnom zaostatku.

9. minut - Stao je šut Podgoričane, promašili su tri vezane trojke, ali je i Dobrić "uzvratio" sa dva neprecizna šuta sa penala. Bivša "petica" Albe je ušla u odličnu seriju, kako poena, tako i skokova, Zvezda ima "plus 4" (15:11).

7. minut - Posle trojke kapitena kluba sa Malog Kalemegdana Branka Lazića, Zoran Nikolić je promašio dva slobodna bacanja. Potom je hirurški precizan šut za tri poena izveo Kobs, pa je izabranicima trenera Dejana Milojevića doneo prednost od 11:8. Zaostatak našeg predstavnika je smanjio Noko, pošto je bio precizan sa penala, a zatim je Ognjen Dobrić svojim prvim poenima kompletirao preokret - 12:11

 

 

5. minut - Veoma tvrdo otvaranje utakmice. Po dve lične greške već imaju Lengston Hol i Zoran Nikolić, a Lojdov šut iz igre je, za sada, 0/4. Lendri Noko je izborio novi napad za Zvezdu, što je iskoristio Volden, a odgovorio je Zoran Nikolić koji je ostao u igri uprkos faulovima. Crveno-beli imaju vođstvo rezultatom 8:6.

3. minut - Prve poene na susretu postigao je Lengston Hol, ali je ekspresno uzvratio Džastin Kobs za 2:2. Lojd je potom upisao još jedan promašaj, a Budućnost je poentirala preko Luke Mitrovića (2:4).

1. minut - Lojd je promašio prvi šut na meču, a zatim je Podgoričanima istekao napad nakon što je Simonović odigrao sjajnu odbranu nad Lukom Mitrovićem. Još uvek je 0:0.

 

 

 

 

U sastavu "plavih" nalazi se i Vili Rid, koji je zadobio povredu u meču broj 4, ali je ipak uspeo da se oporavi.

Počinje meč u dvorani "Aleksandar Nikolić"

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading