ZVEZDA PROPUSTILA MEČ LOPTU: Dela Vale HEROJ Podgoričana - igrače se 4. utakmica za PRSTEN i Evroligu!

Autor:

Sport

22.05.2021

17:32 >> 20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost produžila finalnu seriju.

RepublikaFoto: Starsport
Prodor Davidovca na meču Budućnost - Zvezda

Košarkaši Budućnosti savladali su Crvenu zvezdu u trećem meču finalne serije rezultatom 75:71 (15:19, 20:13, 16:15, 24:24).

Pobedom u "Morači", "plavi" su izborili meč broj četiri, na krilima Amadea Dela Valea, koji je bio sjajn u završnici kada je pogodio važnu trojku, pa dva odlučujuća penala. Italijan je utakmicu okončao sa 19 poena, koliko je imao i Džordan Lojd, najefikasniji kod crveno-belih.

Budućnost je vodila tokom većeg dela susreta, doduše imala je i pomoć sudija pošto je izvela veliki broj slobodnih bacanja (čak 20 više).

Zvezda je održavala egal, ali je popustila u završnim minutima poslednjeg kvartala kada je dozvolila rivalu da se odlepi na sedam poena razlike. To nije uspela da nadoknadi u završnici, pa će se igrati 4. duel.

Tok meča iz "Morače" mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

Kraj utakmice

10. minut - Veoma važnu trojku je postigao Amadeo Dela Vale, na 40-ak sekundi do kraja, čime je razlika ponovo otišla na dva poseda u korist domaćih - 73:69. Smanjio je Lojd sa linije penala, ali je Italijan "stavio tačku na i". 

9. minut - Nikola Ivanović je sa penala domaćinu doneo 70:66, potom je precizan bio i Lojd (17p), "plavi" vode pred završnicu.

7. minut - Dobrić je pogodio za dva, čime je smanjio na "minus 5" (64:59), a prethodno je Danilo nikolić svojim 11. košem nastavio seriju domaćih sa distance. Vili Rid je iskoristio asistenciju Ivanovića i zakucao, Budućnost sa sedam poena viška ulazi u poslednja tri minuta igre (68:61).

5. minut - Kori Volden je napravio petu ličnu grešku, što je iskoristio Dela Vale (57:53), a prodorom je uzvratio Hol - 57:55. Edžam je zaradio isključenje, pa tehničku, a Dela Vale je ubacio trojku - 61:57.

3. minut - Lazić je ukrao i treću loptu zaredom, a Davidovac je poentirao za 53:53. Luka Mitrović je zatim ostao sam na zakucavanju (55:53), ali veliku borbenost prikazuju crveno-beli.

1. minut - Edžam je načinio faul u napadu, a Lojd je pogodio preko Rida, pa je Zvezdin minus sveden na minimum - 50:49

Crvena zvezda na ulazu u odlučujući kvartal ima tri poena zaostatka, Budućnost vodi sa 50:47

10. minut - Davidovac je prekinuo veliku seriju Budućnosti, nakon oduzete lopte Lazića, za 50:47

9. minut - Ivanović je ponovo sa linije za slobodna bacanja smanjio zaostatak svoje ekipe, a na semaforu u "Morači" je stajalo 43:44. Četa Dejana Radonjića nije iskoristila napad, a Edžam je lako "rešio" Marka Simonovića sa poludistance za novi preokret - 45:44. Isti igrač je izvukao faul Ognjena Dobrića, pa pogodio i penale - 47:44.

7. minut - Danilo Nikolić je pogodio trojku (41:40), a rezultatska klackalica je nastavljena košem Dobrića za 41:42. Crveno-beli su uspeli da se odbrane, a bek Zvezde je još jednom pogodio, pa gosti imaju tri poena prednost - 41:44.

5. minut - Kori Volden je ponovo vratio vođstvo na stranu Beograđana (36:38), a odgovorio je Nikola Ivanović pogodivši oba penala. Novo izjednačenje u Podgorici -38:38.

3. minut - Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić ubacio je veoma važnu trojku, čime je smanjio na 36:35, a zatim je uhvatio i ofanzivni skok. Međutim Davidovac je bio neprecizan, sa druge strane Kobs je ispalio "er-bol".

 

 

1. minut - Vili Rid je jedini strelac u drugom delu, i to nakon što je pogodio jedno od dva slobodna bacanja (36:32).

Budućnost ima tri poena viška posle prvog dela igre - 35:32

Italijan je najefikasniji kod crnogorskog tima sa devet, dok Lojd ima 11, ali uz nekoliko ishitrnih šuteva i propusta u defanzivi.

 

 

10. minut - Uskoković je pronašao Noka za izjednačenje (32:32), a Dela Vale je devetim košem domaćinu doneo tri poena viška - 35:32.

9. minut - Dela Vale je dao trojku, posle greške u odbrani Zvezde, a Dobrić nije mogao da pogodi polaganje (30:30). Promašajem je uzvratio i Nikola Ivanović, a Ognjen Dobrić je nesmotrenim prekršajem na protivničkoj polovini na liniju penala poslao Edžama. On je pogodio sam drugo za novo minimalno vođstvo Podgoričana - 31:30.

7. minut - Još jedan preokret crveno-belih koji su zagospodarili parketom čim je Lojd pronašao svoj ritam. Amerikanac već ima 11 poena, a uspeo je i da asistira Lendriju Noku za 30:27 u korist našeg predstavnika.

5. minut - Poenima Rida "plavi" su kompletirali seriju 7:0, a onda je veoma težak šut sa poludistance pogodio Džordan lojd - 24:23. Bivši igrač Valensije je ponovo bio siguran, kao i Luka Mitrović, a nakon polovičnog učinka za penala Budućnost ima dva koša viška - 27:25.

 

 

3. minut - Bivši kapiten kluba sa Malog Kalemegdana Luka Mitrović je zakucavanjem postigao prve poene u drugom kvartalu, a potom je Lojd bio precizan sa penala (17:21). Ipak, Nikola Ivanović je trojkom smanjio na 20:21

1. minut - Podgoričani su uspeli da odbrane prvi napad, Rid je uhvatio skok, a potom je Šehović promašio trojku...

Na kraju 1. ćetvrtine Crvena zvezda vodi rezultatom 19:15

 

 

10. minut - Dobrić i Davidovac su izveli odličnu kombinaciju (15:16), ali je odgovorio Petar Popović za dva - 15:16. Fenomenalnu igru u prvoj deonici nastavio je Davidovac pogotkom za tri poena, Zvezda ima plus 4...

9. minut - Fenomenalan koš iz driblinga na isteku napada je postigao Džordan Lojd, poentirali su Zoran Nikolić i Kobs, i dalje je nerešeno u prestonici Crne Gore (13:13).

7. minut - Kobs je poentirao, uz faul, pa je uspeo da pogodi i dodatno slobodno bacanje, a potom je Dobrić bio precizan van linije 6,75 (8:7). Zatim je Rid bio polovičan sa penala, a Dobrić je petim košem doneo egal - 9:9.

5. minut - Hol je pogodio za 4:3, sa poludistance, a sjajnu formu sa prethodnog meča nastavio je krilni centar crnogorsškog tima Danilo Nikolić (5:4). U međuvremenu, na parketu je i oporavljeni Kori Volden, a veoma čvrsta odbrana, uz puno grešaka na obe strane.

3. minut - Prve poene na meču, i to tri sa linije penala, dao je as Budućnosti Dela Vale, a uzvratio je polaganjem Marko Simonović - 3:2!

1. minut - Danilo Nikolić je pogodio trojku iz prvog napada za Budućnost, ali je isteklo vreme za napad. Isti ishod viđen je i kada su crveno-beli pokušali da poentiraju, dodoše najpre je Noko uhvatio ofanzivni skok, a potom je "iscurelo" i 14 sekundi. I dalje 0:0...

 

 

Počinje meč u Morači

U timu Zvezde, među 12, nalazi se i plejmejker Kori Volden koji je propustio prva dva dule zbog povrede.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading