SRBI JAČI OD AMERIKANACA: Izabrana druga petorka Evrolige

Autor: Republika

Sport

21.05.2021

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga petorka Evrolige sačinjea je od četiri Amerikanca i jedog Francuza.

RepublikaFoto: Starsport
Šej larkin protiv Crvene Zvezde

Prema glasovima navijača, novinara, kapitena i trenera u najjačem košarkaškom takmičenju "starog kontinenta" u drugu petorku čine Šejn Larkin (Anadolu Efes), Nando de Kolo (Fenerbahče), Šejvon Šilds (Olimpija Milano), Vil Klajburn (CSKA) i Brendon Dejvis (Barselona).

Zanimljivo je da u prvoj petorci nije bilo mesta za igrače iz SAD. Dva Srbina Vladimir Lučić i Vasilije Micić, zatim naturalizovani Španac Nikola Mirotić, te Kanađanin Kevin Pangos i Valter Tavares za Zelenortskih ostrva su u najboljih pet. 

Što se tiče Larkina on je ove sezone u dresu Efesa beležio 15 poena po utakmici što ga svrstava među 10 najboljih strelaca, a u Top 10 je i po broju ukradenih lopti i indeksu korisnosti.

De Kolou je ovo šesti put da je uvršten u jedan od evroligaških idealnih timova, čime se izjednačio sa Milošem Teodosićem na trećem mestu (Navaro na drugom sa sedam, Spanulis na prvom mestu sa osam).

Što se tiče Šildsa, on je pomogao Armaniju da dođe do prvog Fajnal-fora od 1992. godine. Pokazao je izrazit kontinuitet s obzirom na to da je upicao dvocifren broj koševa na 22 od 25 utakmica.

Krilo CSKA Vil Klajburn je imao najefikasniju sezonu karijere sa 14,1 poenom po meču, a na taj način je pomogao svojoj ekipi da stigne do rekordnog devetog Fajnal-fora.

Kada je u pitanju centar Barselone Brendon Dejvis, ovo je njegov drugi put da je izabran u drugu najbolju petorku Evrolige. Prethodni put to je uradio u dresu Žalgirisa u sezoni 2018/19.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading