DOBRIĆ JE IGRAČ ZA VELIKA DELA: Zvezda SRUŠILA Budućnost posle TRILERA kakav Jadran nije video!

Autor:

Sport

18.05.2021

17:42 >> 20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Budućnosti sa 85:79 u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu u drugom meču finala plej-ofa ABA lige, posle neviđene drame.

RepublikaFoto: ABA liga
Ognjen Dobrić

Ognjen Dobrić je bio heroj utakmice pošto je od samog starta meča nosio crveno-bele, a potom i režirao neviđen preokret!

Crveno-beli su furiozno ušli u meč i prepisali recept iz prvog meča u Beogradu. Odbrana je funkcionisala besprekorno, a Budućnost nije imala ideju u napadu.

Sve su pogađali crveno-beli, Zvezdini centri su odradili sjajno posao dobro su trčali, i koristili lopte koje je delio Lojd!

Dobrić je na najbolji mogućni način ušao u meč i podigao navijače zakucavanjem, a onda su mu se pridržili Noko i Kuzmić!

Ubacili su izabranici Dejena Radonjića 30 poena za 10 minuta košarke.

Na startu druge četvrtine poenima Lojda i Dobrića Zvezda odlazi na +20, a na drugoj strani su se razigrali Nikolić i Dela Vale, pa Budućnost serijom 8:0 malo smanjuje zaostatak, a na poluvremenu je Zvezda imala +14.

RepublikaFoto: ABA liga

Potpuno druga ekipa Budućnosti se vratila posle velikog odmora i režirala veliki preokret pre svega zahvaljujući Danilu Nikoliću koji je rešetao sa distance. Crveno-beli su bili u potpunom kontraritmu, Lojd je potpuno pogubio konce, košarkaši Zvezde su postigli samo osam poena za 10 minuta košarke, dok je Budućnost ubacila neverovatnih 29 poena.

Čuvala je Budućnost prednost do četiri minuta pred kraj meča, a onda kreće serija Crvene zvezde od 11:0 kojom vraća prednost.

Ivanović je na minut i po do kraja pogodio trojku za vođstvo gostujuće ekipe, ali odmah uzvraća Dobrić za tri poena i krade loptu. Potom su Lojd i Simonović ostalii pribrani i rešili utakmicu sa linije slobodnih bacanja.

Ognjen Dobrić predvodio je Zvezdu do pobede sa 27 poena, Lojd je dodao 16, Noko 15, Simonović 10 poena.

Kod Budućnosti su se istakli Nikolić sa 26, Kobs sa 14, Ivanović i Edžim sa po 12 i Rid sa 10 poena.

Nakon drugog meča u Beogradu, serija se seli u Podgoricu gde će se u subotu igrati meč broj tri.

Četiri susret će se igrati ukoliko bude bilo potrebe, u ponedeljak 24. maja. Finale se igra na tri dobijene utakmice.

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 85:79

IV ČETVRTINA

10. minut - Pogađa jako bitna slobodna bacanja Džordan Lojd! Nikolić promašuje za 3, lopta za Crvenu zvezdu! Simonović pogađa oba bacanja! Dve neverovatne blokade sa obe starne! Zvezda dobija ovaj neviđeni triler!

9. minut - Faul u napadu Ognjena Dobrića! Trojka Ivanovića! Vraća Ognjen Dobrić!

8. minut - Sjajna asistencija Dobrića za Simonovića, Zvezda ponovo vodi! Novi bitni poeni Simonovića! Neverovatan prodor Kobsa! Prekinuta serija Zvezde 11:0.

7. minut - Greška Budućnosti, pa tri slobodna bacanja za Dobrića koji je fauliran na trojci!

6. minut - Lojd je potpuno izgubio samopouzdanje, Simonović će na liniju slobodnih bacanja! Pogađa oba, a onda lična Edžama u napadu! Sjajn prodor Dobrića!

4. minut - Promašaj Davidovca, pa zakucavanje Rida! Konačno Ognjen Dobrić ponovo na delu!

3. minut - Ne pogađa Kobs za tri poena, a onda promašaj Dobrića, ništa ne mogu da pogode crveno-beli u ovim trenucuma! Ponovo očajan potez Lojda!

2. minut - Nastavlja Danilo Nikolić da rešeta! Budućnost dominira na skoku! Ponovo srlja Džordan Lojd!

1. minut - Lazić krade loptu i poentira u uvodu poslednjeg perioda! Promašuje Nikolić, hvata Davidovac, ali Dobrić promašuje!

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 63:70

III ČETVRTINA

10. minut - Kobs pogađa flouter! Dobrić šutira i promašuje na isteku napada, i nova trojka Danila Nikolića! Pogađa Davidovac pod faulom!

9. minut - Nova greška Zvezde, i novi poeni Budućnosti, crveno-beli su se totalno pogubili u napadu! Dobrić promašuje za 3 poena!

8. minut - Edžam promašuje za 3, a onda totalna dekoncentacija Lojda koji baca loptu u aut! Promašuje Nikolić, ali ubacuje Rid !

7. minut - Ivanović za Edžama, velikii preokret Budućnosti! Pogađa Lojd sa poludistance!

6. minut - Konačno pogađa Lojd, pa hladan tuš - tri slobodna bacanja za Kobsa! Pogađa sva tri, potom greška Uskokovića, i Ivanović donosi izjednačenje gostima! Kakav meč!

5. minut - Edžam pogađa zicer, veliki problemi za Zvezdu! Crveno-beli pokušavaju sa distance, ali ne ide!

4. minut - Serija promaša Lojda se nastavlja, ide još jedna trojka Danila Nikolića! Serija 11:2.

 

 

3. minut - Lojd promašuje, ali hvata Noko uz faul! 4/4 šutira za 3 Danilo Nikolić, promašuje Lazić za 3! Stao je napad crveno-belih!

2. minut - Kobs pogađa vrlo težak šut za 3 poena! Plaganje Nikolića ispod ruke, i mini seriuja Budućnosti na startu drugog poluvremena! Radonjić reaguje tajm-autom!

1. minut - Promašuje Lojd sa distance, otima Lazić loptu Edžamu, Simonović promašuje za 3!

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 55:41

 

10. minut - Pogađa Lendri Noko težak šut, onda loš potez Rida, pa 2 plus 1 sjajnog Lendrija Noka! Konačno poeni Kobsa posle prodora, plus slobodno bacanje! Poluvreme!

9. minut - Proradio je i Aleksa Uskoković koji pogađa iz ugla za 3! Nikolić pogađa za 2!

8. minut - Noko fauliran pri skoku i imaće dva slobodna bacanja, oba pogađa! Kobs fauliram, i on će na liniju penala, jedno pogađa! Dobrić promašuje za 3!

7. minut - Fauliran Dobrić u prodoru, pogađa oba bacanja! Lojd faulira Rida 2/2!

6. minut - Kobs promašuje, potom i Lojd neprecizan sa poludistance! Kakav bi ti bio potez, Lojd za Dobrića koji je fauliran pri zakucavanju! Pogađa ova za sada najbolji igrač utakmice! Treća trojka za Nikolića!

5. minut - Ivanović greši, Lojd posle kontre iznuđuje dva slobodna bacanja! Dela Vale pogađa sa poludistance! Loš napad Crvene zvezde!

4. minut - Sjajna asistencija Lojda za Davidovca u momentu kada nije imao ideju! Ivanović pogađa uz faul!

 

 

3. minut - Edžam konačno pogađa iz igre, spaja Budućnost dva dobra napada i odmah tajm-aut Radonjića! Hol promašuje za 3! Dela Vale fauliran na trojci i imaće tri slobodna bacanja! Budućnost pravi seriju od 8:0.

2. minut - Lojd pogađa slobodna bacanja! Danilo Nikolić iz pounog trka pogađa za 3 sa velike udaljenosti! Nema trojke Lojda sa druge strane!

1. minut - Dobrić nastavlja sa sjajnom partijom, opet doktorska odbrana Zvezde, pa kazna u vidu trojke Džordana Lojda!

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 30:17

I ČETVRTINA

10. minut - Lojd pogađa jedno slobodno bacanje, a onda eksplozija Dobrića koji je već postigao 11 poena! Edžam pogađa dva bacanja! Gledale su sudije snimak, ali se ne priznaju poeni Dejana Davidovca u poslednjoj sekundi prve četvrtine!

9. minut - Po jedan protaćen napad na obe strane, Nikolić na liniji slobodnih bacanja! Sve pogađa Crvena zvezda, Davidovac pogađa sa jedne noge! Nikolić pogađa trojku sa ogromne udaljenosti!

8. minut - Sjajna kombinacija crveno-belih, Dobrić je oslobodio put Kuzmiću za lake poene! Neshvatljiva greška Dela Valea, a onda trojka Ognjena Dobrića!

7. minut - Rid pogađa jedno slobodno bacanje! Dobrić s druge strane pogađa oba! Zaustavljen Rid, opet zakucavanje Crvene zvezde, ovog puta Kuzmić! Kobs pogađa flouter!

6. minut - Pogađa Ivanović sa linije slobodnih bacanja! Kkavo zakucavanje Dobrića, preko protivničkog igrača, ona ponovo dobra odbrana, pa poeni Lojda!

5. minut - Nikola Ivanović pogađa iz prodora, za prvi koš gostiju iz igre! Ivanović promašuje za 3, ali hvataju Podgoričani!

4. minut - Promašuje Kobs za tri, a onda promašuje i Lojd! Edžam blokiran od strane Noka, pa fauliran, pogađa oba bacanja! Flouter Dobrića!

 

 

3. minut - Lojd pogađa sa poludistance! Lojd za Noka, sjajan start Zvezde! Milojević traži tajm-aut! Zvezda odbranom razbija Budućnost, pa onda zakucavanje Lendrija Noka!

2. minut - Rid pogađa jedno slobodno bacanje, loše udvajanje košarkaša Budućnosti, Simonović to koristi i pogađa za 2 posle prodira uz čeonu liniju! Rid pravi faul u napadu!

1. minut - Šehović promašuje šut za tri poena na otvaranju meča, potom greška Lengstona Hola, i ponovo sjajna odbrana Crvene zvezde, protraćen napad Budućnosti! Prvi poeni za Lendrija Noko na asistenciju Lojda!

Crveno-beli su slavili u prvom susretu rezultatom 82:78, a sigurno dobar recept i za drugi okršaj je agresivna odbrana koja je u velikoj meri sprečila najbolje košarkaše crnogorskog kluba da se "razgoropade", pre svega Kobsa i Nikolića.

Izabranici Dejana Radonjića su potpuno nadskočili gostujuću ekipu ispod koša, a Dobrić i Lazić su defanzivu nadomestili i sjajnim košgeterskim učinkom, uz dobru partiju Džordana Lojda koji je bio najefikasniji u pobedničkom sastavu.

Ono što je ključno je da li su Marko Jagodić Kuridža i Kori Volden spremni za ovaj meč,  što nije još uvek potvrđeno iz crveno-belog tabora.

Nakon drugog meča u Beogradu, serija se seli u Podgoricu gde će se u subotu igrati meč broj tri.

Četiri susret će se igrati ukoliko bude bilo potrebe, u ponedeljak 24. maja. Finale se igra na tri dobijene utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dubravka

18.05.2021 20:51

Odlican live ??