NE RATUJTE, IGRAJTE KOŠARKU: Strepnja pred finale ABA lige između Zvezde i Budućnosti!

Autor: Marija Stefanović

Sport

15.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo da rata ne bude, ludilo u finalu ABA lige! Mečeve Crvene zvezde i Budućnosti u završnici regionalnog takmičenja poslednjih godina su obeležili mnogobrojni incidenti.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Crvena zvezda - Budućnost

Umesto dobre košarke, gledali smo kako varvari napadaju igrače crveno-belih u Morači, ali i kako delije uleću na teren u Pioniru. Ove duele su obeležile i mnogobrojne međusobne uvrede čelnika klubova, ali i pravi dvoboj saopštenjima.

BEZ INCIDENATA

Za razliku od prošlih godina, kada su timovi imali veliku podršku navijača u finalnim mečevima, to ovog puta neće biti slučaj zbog situacije s koronavirusom. Prvi duel ova dva tima biće odigran u nedelju (18.30, Arena sport 1) u Pioniru, a veliko finale se igra na tri dobijena meča. Nekadašnji trener oba kluba Miroslav Muta Nikolić (65) u razgovoru za Srpski telegraf kaže da očekuje da pobedi košarka, a ne dešavanja van parketa, ali i ističe da u narednim mečevima neće biti favorita.

- Ne bih mogao da vam kažem ko će slaviti u ovoj finalnoj seriji. Šanse su im 50-50 i pored toga što Zvezda ima prednost domaćeg terena. Oba tima su odlično igrala ove sezone i ko god bude osvojio titulu biće zasluženo - poručio je Nikolić i dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Muta Nikolić

- Nadam se da ovoga puta neće biti nikakvih incidenata i da će se igrati dobar basket. Ne verujem da će biti situacija kao pretprošle sezone, kada su razlike bile po 20 poena, sada će ići tu do pet ili šest. Biće to veoma zanimljive utakmice za gledanje.

Košarkaši Zvezde će u završnici takmičenja pokušati da odbrane titulu osvojenu u sezoni 2018/19, pošto je prošle godine zbog pandemije koronavirusa prekinuto prvenstvo. Nekadašnji kapiten Zvezde i bivši igrač Budućnosti Tadija Dragićević (35) veruje da će klub sa Malog Kalemegdana osvojiti i peti šampionski prsten ABA lige.

RepublikaFoto: instagram.com
Tadija Dragićević

- Verujem da će Zvezda trijumfovati u ovoj seriji i odbraniti trofej. Nadam se da će rezultat biti 3-0 u seriji i pored toga što je Budućnost bila bolja u svim susretima ove sezone. Sad je totalno drugačija priča i verujem da će rezultat biti mnogo povoljniji za srpski klub - objasnio je Dragićević.

KOŠARKA U PRVOM PLANU

On je istakao da će delije nedostajati crveno-belima ove sezone.

- Situacija je takva kakva jeste i navijačima je zabranjeno da dolaze na mečeve. Mada, na nekim su i bili, ali ne u velikom broju. Međutim, izostanak navijača smanjuje šansu za ispade i nepravilnosti i sad će košarka biti u prvom planu - zaključio je Dragićević.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading