BIVŠI TRENER ZVEZDE: Poraz od Igokee bi bio ravan KATASTROFI

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

11.05.2021

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdino biti ili ne biti u Pioniru.

RepublikaFoto: Starsport
Džordan Lojd protiv Igokee

Košarkaši Crvene zvezde moraju danas (18.30, Arena sport 1) da savladaju Igokeu u majstorici i tako izbegnu veliku katastrofu u ABA ligi. Izabranicima Dejana Radonjića će nakon debakla u Laktašima (81:68), gde su Igosi uspeli da izjednače rezultat u polufinalnoj seriji na 1:1, cela sezona stati u 40 minuta.

IZBEĆI DEBAKL

Slovenački trener Zmago Sagadin (69) poručio je za Srpski telegraf da njegov bivši tim mora da izbori plasman u finale kako zna i ume.

- Veoma mi je žao što je Crvena zvezda došla u situaciju da se boji za prolaz protiv Igokee. Iskreno, nikada nisam ni pomislio da tako nešto može da se desi. Crveno-beli imaju mnogo kvalitetniji i skuplji tim, tako da su posao trebalo da reše još u Laktašima. Ali desilo se šta se desilo i srpski tim će prolaz morati da juri u majstorici u Beogradu. Ukoliko izabranici Dejana Radonjića ne uspeju da zabeleže trijumf u ovom meču, to će biti prava katastrofa, ma biće tragedija. Posebno jer ni u Evropi nisu ništa uradili - objasnio je Sagadin i dodao:

RepublikaFoto: Starsport
Zmago Sagadin

- Iako navijam za moj bivši tim, moram da priznam da me je Igokea veoma iznenadila ove sezone. Igraju lepo i bez opterećenja i zbog toga beleže dobre rezultate. Verujem da će biti dobro pripremljeni za ovaj meč.

Radonjić: Nema predaje

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Radonjić

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić poručio je da njegovi izabranici moraju da stisnu zube i zabeleže pobedu protiv Igokee.

- Ognjen Dobrić ima povredu skočnog zgloba, ali sam siguran da će stisnuti zube, što će biti poruka i ostalima. Moramo ovaj meč da odigramo muški i da zabeležimo trijumf u Pioniru - kazao je Radonjić.

NEDOSTAJU DELIJE

Ukoliko srpski tim zabeleži pobedu u Pioniru, crveno-beli će se za peti trofej ABA lige i plasman u Evroligu boriti protiv ekipe Budućnosti, koja je savladala Mornar sa 2:0 u seriji. Sagadin je priznao da bi klubu sa Malog Kalemegdana bilo mnogo lakše kad bi imao podršku delija u završnici takmičenja.

- Zvezda i Partizan su klubovi koji su navikli da igraju pred velikim brojem navijača i ova situacija njima nikako ne ide naruku. Ubeđen sam da bi ova dva kluba beležila mnogo bolje rezultat ove sezone da su igrali pred punim tribinama. Ista situacija je i sad u plej-ofu jer će crveno-beli morati da nastupe bez svog najbitnijeg šestog igrača - zaključio je Sagadin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading