(VIDEO) IGOKEA PONIZILA ZVEZDU: Crveno-bela TRAGEDIJA u Laktašima! Igraće se MAJSTORICA

Autor:

Sport

07.05.2021

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Igokee savladali su Crvenu zvezdu u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige i na taj način su izborili majstoricu.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča iz Laktaša

Utakmica u Laktašima završena je ubedljivom pobedom domaćina 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20).

Igokea je od samog starta imala kontrolu nad utakmicom, pošto je posle uvodnih 2:2 vezala 13 poena i na semaforu je ubrzo pisalo 15:2. Do kraja četvrtine je Crvena zvezda uspela koliko-toliko da se vrati u igru, pa je posle uvodnih deset minuta bilo 23:13 za domaći tim.

Tokom druge deonice je ekipa Dragana Bajića postepeno povećavala prednost, pa je na poluvreme otišla sa +14 (45:31). Baš kao i u drugoj četvrtini, puleni Dejana Radonjića nisu imali odgovor na igru Igokee ni u trećoj, pa je rezultat uoči poslednjih deset minuta bio 65:48 za tim iz Laktaša.

 

Crveno-beli su početak poslednje četvrtine odigrali znatno bolje i postepeno su smanjivali zaostatak. Na tri minuta do kraja utakmice je tim sa Malog Kalemegdana uspeo da priđe na jednocifreni minus (73:64), međutim to je bilo sve. Srpski tim nije imao snage da napravi totalni preokret, pa je na kraju Igokea potpuno zasluženo slavila rezultatom 81:68.

 

Najzaslužniji za pobedu Igokee bio je Entoni Klemons sa 18 poena, Edin Atić je dodao 17, Stefan Pot 14, a Stiven Grej 11 poena.

Sa druge strane, najraspoloženiji u Zvezdi bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena, 12 je ubacio Dejan Davidovac, a po 11 Marko Simonović i Džordan Lojd.

Odlučujuća utakmica polufinalne serije igraće se u utorak u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading