Željko Obradović počasni građanina Čačka?

Autor:

Sport

24.11.2017

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni košarkaški trener predložen je za počasnog građanina Čačka, odlučila je danas Komisija za obeležavanje praznika i dodelu nagrada Skupštine Čačka.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket/2017
Željko Obradović

Željko Obradović, trener Fenerbahčea, rođen je u Čačku u kome je počeo sportsku karijeru kao košarkaš lokalnog kluba Borac.

Titula počasnog građanina Čačka do sada je dodeljena dva puta, bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i bivšem košarkaškom reprezentativcu Draganu Kićanoviću, koji je rođen u Čačku.
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Željko Obradović

Skupštinska komisija predložila je i da ovogodišnju Decembarsku nagradu Čačka dobiju direktorka Umetničke galerije "Nadežda Petrović" Milica Petronijević, šahovski velemajstor Stanimir Cane Nikolić i fudbalski trener i pedagog Aleksandar Ivković.

Decembarska nagrada je najveće priznanje koje Grad dodeljuje zaslužnim Čačanima od 1962. godine.


O predlozima Komisije odlučivaće odbornici lokalne Skupštine, a nagrade će biti uručene na svečanosti povodom obeležavanja Dana Čačka 18. decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading