HRVAT O JOKIĆU: Da Lebron ima takve brojke bio bi PREDSEDNIK AMERIKE!

Autor: Republika

Sport

01.05.2021

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijanac hrvatskog porekla Endru Bogut naveo je razloge zašto je Nikola Jokić prvi kandidat za MVP-a.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

- Jokić je očigledno broj 1. Posle njega su Embid, Janis i Stef. Ali mislim da su Lebron i Embid propustili previše utakmica. Da Džoel nije toliko pauzirao, ne bih imao problem da ga stavim pored Jokića za istinskog kandidata za MVP priznanje - rekao je osvajač NBA prstena sa Golden Stejt Voriorsima.

Bogut je dao slikovit primer šta bi se desilo da Lebron Džejms ima takve statističke brojke.

- Jokić nije propustio niti jedan meč. Vodeći je u ligi po rejtingu efikasnosti (PER). Njegova statistika je luda, a još luđe je što šutira 56% iz igre, 40% za tri poena i 85% sa linije za slobodna bacanja. Da Lebron DŽejms ima ovakve brojeve, već bi bio predsednik Amerike - dodao je on.

Bivši prvi pik NBA drafta je naveo razloge koji Jokića “koče” u trci za MVP priznanje.

- Činjenica da je stranac radi protiv njega, potom to da je u Denveru malo tržište, a i nije toliko seksi za gledanje. Međutim, da sam ja prosečan navijač, voleo bih da gledam Jokića jer je to momak sa kojim mogu da se poistovetim. Izgleda kao neko s kim bih išao u pab na pivo, za razliku od Janisa i Embid, koji su zveri, ali nemaju ni blizu veština kao Nikola. Mislim da ne dobija zasluženu pažnju jer nije superstar van terena - zaključio je Bogut.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading