EKSKLUZIVNO! NAŠ PARTIZAN ĆE OPET BITI NA KONJU: Srpski telegraf na JAHANJU sa predsednikom crno-belih!

Autor: M. S.

Sport

30.04.2021

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na kraju sledeće sezone mi ističe mandat, tako da ću sve uraditi kako bih ispunio cilj da ponovo budemo šampioni, rekao je Ostoja Mijailović.

RepublikaFoto: ST/D. Kadić
Predsednik Partizana Ostoja Mijailović

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović (41) ugostio je ekipu Srpskog telegrafa u Prislonici, kod Čačka, gde smo uradili intervju na konjima dok smo obilazili predele njegovog rodnog kraja. Mijailović je tom prilikom otkrio da je ljubav prema ovim plemenitim životinjama nasledio od oca, koju je kasnije preneo i na svoje sinove Luku i Jovana. Porodica Mijailović sad ima pet rasnih konja, a u narednom periodu taj broj bi mogao i da se poveća. Kada je reč o Partizanu, prvi čovek kluba obećao je da će crno-beli ponovo biti na konju i da se nada da će do kraja njegovog mandata, koji ističe naredne godine, vratiti trofeje u Humsku.

*Odakle je potekla vaša ljubav prema konjima?

- Otac je sestri, bratu i meni uzeo konja kada smo bili mali. Imao sam svega deset godina kada sam naučio da jašem. Oni su veoma plemenite životinje, tako da ih čovek lako zavoli. Zato sam pre nekoliko godina odlučio da ih ponovo uzmem da bih sa sinovima obnovio porodičnu tradiciju.

Foto: ST/D. Kadić

*Koliko ih sad imate?

- Trenutno imamo pet grla. Tri su takozvana KWPN, a dva frizijca, to su oni s lepim frizurama. Njihova imena su Modesta, Tango, Vezir, Sultan i Tabriz. Nadam se da ćemo u narednom periodu kupiti još dva konja, ali ne više. Ne želim da preterujem jer je za mene ovo samo hobi.

*Da li su i vaši sinovi dobri jahači?

- Jovan jaše nešto duže i on već može da ide sa mnom svuda. S druge strane, Luka je tek počeo da uči i dobro mu ide. Tako da će i on uskoro moći da nam se pridruži. Voleo bih da u jahanju budu uspešni kao ja, a za ostalo ćemo videti. Sve zavisi od njih.

Foto: ST/D. Kadić

*Iako ste zbog poslovnih obaveza vezani za Beograd, da li vam tokom radne nedelje nedostaje Prislonica?

- Mogu slobodno reći da je ovde moj mir. Posle svih poslovnih obaveza koje imam u Beogradu, ovo mi dođe kao neka banja. Imam sve što mi treba u mom selu, pa vidite i sami kako je lepo. Posebno volim, kada vikendom dođem kući, da odem s prijateljima na jahanje. To me veoma opušta.

*Možemo li da očekujemo da se Partizan uskoro vrati na pobednički put i da ponovo bude na konju?

- Moramo da uspemo. Meni na kraju sledeće sezone ističe mandat, tako da ću sve uraditi kako bih ispunio svoj cilj da Partizan ponovo bude prvi. Kako smo isplatili veći deo starih dugova, sada smo u prilici da napravimo nov i kvalitetan tim. Međutim, glavni prioritet će nam biti da nađemo trenera s iskustvom.

RepublikaFoto: Starsport
Trofejni trener Partizana Dule Vujošević

Dule bi vodio moj idealni tim

*Kako bi izgledao vaš idealan tim sastavljen od igrača Partizana?

- Na prvom mestu bih izdvojio Duška Vujoševića za trenera, on je veliki stručnjak i ispisao je istoriju Partizana. Zatim, od igrača bi bili legendarni Saša Đorđević, onda sadašnji bek Ognjen Jaramaz, zatim Bogdan Bogdanović, aktuelni kapiten Novica Veličković i bivši predsednik Nikola Peković. Mislim da bi to bilo to.

*Kažete da vam ističe mandat, da li to znači da razmišljate o odlasku?

- Ne, ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Tačno je da je jako težak posao biti predsednik Partizana, ali je i lepo. Mada 10 godina je stvarno puno. Ja se divim Saši Daniloviću, koji je izdržao tri mandata.

*Pominjalo se da bi Đorđević mogao da preuzme crno-bele na kraju sezone, da li je to tačno?

- Tačno je da je Saša Đorđević legenda kluba i da su njemu uvek vrata otvorena, ali sad je neumesno govoriti o tome. On je i dalje u Virtusu, a mi imamo našeg Aleksandra Matovića.

*Crno-beli nisu uspeli da se plasiraju u plej-of ABA lige ove sezone. Ko je favorit za osvajanje ovog takmičenja?

- Naš gradski rival ima najkvalitetniji tim, ali i najskuplji, tako da su oni realni favoriti. Pored njih, dobra je i Budućnost. Tako da očekujem da se ove dve ekipe bore za trofej.

Obnavljam manastir iz 13. veka

*Kako ćete provesti praznike?

- Da, biću ovde s porodicom. Pošto smo svi postili, pričestićemo se u Manastiru Vujan u Prislonici. To tradicionalno radimo poslednjih deset godina. Inače, ovaj manastir je poznat i po tome što se u njemu zamonašio patrijarh Pavle posle bolesti. Ovaj manastir je sagrađen u 13. veku i sad pravimo plan kako da ga obnovimo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading