Alimpijević: Nismo odigrali loše, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv Baskonije

Autor:

Sport

23.11.2017

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da ga raduje napredak u igri svog tima, ali je dodao da to nije bilo dovoljno za pobedu nad Baskonijom u 9. kolu Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević: Za sve nas je ovo jedna škola u kojoj mi rastemo

- Odigrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Baskonija koja ima pametne i iskusne igrače. Za nas je ovo bila nešto malo bolja utakmica nego u poslednje vreme u Evroligi. Dobar pomak smo načinili, ali nedovoljan da se dobije Baskonija koja igra odlično u poslednje vreme - rekao je Alimpijević i dodao:

- Kažnjavali su svaku i najmanju grešku. Mi jesmo mlad tim koji je u podizanju i gradjenju, ali moramo da naučimo iz ovih grešaka koje se ponavljaju i da ih eliminišemo.

On je istakao da ga raduje dobra igra mlađih igrača.

- Davidovac je pokazao da može da igra. Pojavili su se mladji igrači, a posebno je to bilo bitno jer Pero Antić nije igrao zbog neodložnih porodičnih obaveza i morao je da putuje za Skoplje.

Alimpijević je rekao da Zvezda raste iz meča u meč.

- Za sve nas je ovo jedna škola u kojoj mi rastemo. Zvezda će igrati bolje onog trenutka kada nosioci budu imali neki standard i kada se po trojica, četvorica mladih igrača u kontinuitetu budu pojavljivali. Mi sa 11 novih igrača sigurno ne možemo u novembru odlično da igramo. Znam koji su prioriteti Zvezde, da bude konkurentna, da pobedjuje... Ograničavajući faktor je taj budžet, ali nema kuknjave, to treba da bude naša prednost, ta mladost i što stvaramo nove igrače. Da li u ovom trenutku, dok sklapamo tim treba da budemo bolji nego u martu? Ja ne mislim da treba - zaključio je Alimpijević.

Trener Baskonije: Ostvarili smo važnu pobedu

Trener košarkaša Baskonije Pedro Martines izjavio je da je njegov tim ostvario važnu pobedu protiv Crvene zvezde.

- Uvek je bitna pobeda na gostovanju. Mislim da smo prvih 25 minuta igrali fenomenalno. Posebno u napadu, ali i u odbrani smo bili na visokom nivou. Igrali smo konstantno. U drugom delu izgubili smo ritam, napravili smo mnogo grešaka, čak 10, što je previše. Zvezda je igrala dobru odbranu u drugom delu. Nismo dobro trčali, ali ipak, uspeli smo ubacimo neke bitne šuteve u poslednjih pet minuta i na kraju uspeli da trijumfujemo - istakao je Martines.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading