MEGA GOSTUJE U LJUBLJANI: Cedevita Olimpiji neće biti lako

Autor: Tanjug

Sport

26.04.2021

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Mege Vladimir Jovanović, pred duel protiv Cedevita Olimpije, izjavio je da će njegova ekipa pokušati u Ljubljani da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Jovanović drži tajm-aut

Utakmica poslednjeg 26. kola između Cedevita Olimpija i Mege igra se sutra od 18 sati u Areni Stožice u Ljubljani.

- Čeka nas vrlo motivisan protivnik s obzirom na to da u poslednjem kolu rešavaju pitanje ulaska u plej-of. Cedevita Olimpija je tim koji je i u startu napravljen za najviše moguće domete i u ABA ligi i u Evrokupu. Sigurno je da će ući u utakmicu sa povišenom dozom motivacije i energije, sa željom da je završe na najbolji način, istovremeno čekajući povoljne rezultate na drugim mečevima. Sigurno je da spadaju među najbolje napadačke timove ove sezone u ABA, više su oslonjeni na bekovsku liniju koja im je jako kvalitetna na čelu sa Blažičem i Perijem, kao i na šut za tri poena, gde petorica, šestorica igrača imaju jako visoke procente šuta za tri. Praktično imaju skoro isti broj šuteva za dva i tri, zbog čega nikako nije lako igrati protiv njih - rekao je Jovanović za klupski sajt.

Izabranici Vladimira Jovanovića će u Areni Stožice zatvoriti još jedno uspešno učešće u regionalnom takmičenju, osmo uzastopno za tim Mege, koji posle 25. kola ima skor 14-11 i drži šesto mesto.

- Iskreno bih voleo da izađemo sa povišenom dozom motivacije i energije i nadam se da ćemo to i uraditi. Imamo poslednjih nedelja i personalne probleme zbog povreda, izostanke iz rostera koje nismo uspeli na pravi način da nadomestimo i iz tih razloga je negde i trpeo rezultat. Nadam se kvalitetnoj i dobroj utakmici svih 40 minuta. Mi koji ćemo u Ljubljanu otići u nešto mlađem sastavu, na svu mladost koju već imamo, pokušaćemo da damo sve od sebe da na pravi način pariramo Cedevita Olimpiji i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže - zaključio je Jovanović.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Jovanović

Plejmejker Mege Dejšon Smit pred meč u Ljubljani istakao je da bi bilo sjajno da ekipa pobedom završi sezonu u ABA ligi.

- Imali smo lošiji period iza nas, ali i dalje naporno treniramo. Kako je pred nama poslednja utakmica u ABA sezoni, nadamo se da ćemo završiti sa pobedom, posebno pošto igramo protiv ekipe koja se bori za plej-of - izjavio je Smit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading