PASPALJ, RAĐA, ŠĆEPANOVIĆ I TELETOVIĆ IZABRALI EKS-JU PETORKU: Moćna ekipa bivše Juge RASTURILA bi Amere!

Autor: Marija Stefanović

Sport

24.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija koju bi činili igrači s prostora bivše Jugoslavije bila bi jaka kao zemlja i srušila bi Amere! To je zaključak košarkaških legendi iz republika nastalih od nekadašnje zajedničke države Žarka Paspalja (54), Dina Rađe (53), i Mirze Teletovića (35) i Vlada Šćepanovića (45), koje su za Srpski telegraf izabrali idealan tim eks-Ju koji nastupa u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jusuf Nurkić i Nikola Jokić

Očekivano, predvodio bi ga, prema mišljenju mnogih, budući MVP najjače lige sveta i centar Denvera Nikola Jokić, još jedan Srbin Bogdan Bogdanović (Atlanta), Slovenci našeg porekla Luka Dončić (Dalas) i Goran Dragić (Majami), te Bosanac Jusuf Nurkić (Portland). Koliko bi ta petorka bila jaka, najbolje svedoči što u njoj ne bi bilo mesta za Nikolu Vučevića (Čikago) i Jutinog Bojana Bogdanovića.

OSVOJILI BI SVE

Nekadašnji kapiten naše zemlje Žarko Paspalj istakao je da bismo u ovom sastavu osvojili sve.

- Trenutno ima dosta igrača s naših prostora koji su veoma kvalitetni. To su uglavnom igrači iz NBA lige, mada ne smemo zanemariti ni ove iz Evrope. Kada bi se hipotetički okupila reprezentacija od igrača iz zemalja bivše Juge, to bi bio mnogo jak tim. I niko ne bi mogao da nas dobije, pa ni drim-tim - objasnio je Paspalj.

RepublikaFoto: Telegraf/VLukić

Njegovo mišljenje deli i predsednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Mirza Teletović.

- Veoma je teško izabrati pet najboljih igrača s ovih prostora. Imamo dosta košarkaša u NBA ligi, ali i u Evropi. I stvarno ne bih voleo da nekog propustim. Od Nikole Jokića, Luke Dončića pa preko ostalih. Svakako mogli bismo sa svima ravnopravno da se borimo - kazao je Teletović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

TEŽAK IZBOR

Međutim, nekadašnji reprezentativac Hrvatske Dino Rađa je poručio da nikada nećemo saznati koliko bi ovo bio jak tim.

- Mi imamo dosta dobrih igrača i stvarno je teško izabrati najbolje. Bio bi to jak tim, koji može sa svima da se nosi. Mada je teško prognozirati šta bi uradili jer se to nikada neće desiti - objasnio je Rađa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

S druge strane, bivši crnogorski košarkaš Vlado Šćepanović je ubeđen da ni u najjačem sastavu ne bismo mogli da srušimo Amerikance.

- Sigurno da bismo osvojili dosta medalja. Međutim, čak ni u najjačem sastavu ne bismo mogli da se nosimo s igračima iz Amerike. Tako da bismo opet bili srebrni na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, a zlatni u Evropi - zaključio je Šćepanović.

RepublikaFoto: Starsport

OVAKO SU GLASALE LEGENDE

Žarko Paspalj

Nikola Jokić, Jusuf Nurkić, Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Goran Dragić

Dino Rađa

Nikola Jokić, Jusuf Nurkić, Bojan Bogdanović, Luka Dončić, Goran Dragić

Mirza Teletović

Nikola Jokić, Jusuf Nurkić, Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Goran Dragić

Vlado Šćepanović

Nikola Jokić, Nikola Vučević, Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Goran Dragić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading