NBA U SUZAMA: Poginuo budući SUPERSTAR!

Autor:

Sport

23.04.2021

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan dan za Sjedinjene Američke Države i NBA ligu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Talentovani košarkaš Kentakija Terens Klark poginuo je u saobraćajnoj nesreći, a imao je samo 19 godina.

Kako je saopštio agent ovog talentovanog igrača, Rič Pol, u vreme saobraćajke s njim je u kolima bila i njegova majka, na čijim rukama je sin i izdahnuo.

- Taj mladi čovek kog smo svi voleli je prerano izgubio život, i to život pun snova i nada - rekao je Džon Kalipari, šokirani trener univerzitetske ekipe Kentakija i dodao:

- Terens Klark je bio divno dete, neko ko bi opčinio sve u prostoriji svojom ličnošću, osmehom i radošću. Ljudi su se okupljali oko njega, a evo, sada, kada smo čuli da smo ga izgubili, teško je to prihvatiti. Svi smo u šoku... Terensovi saigrači, njegova braća, voleli su ga i potpuno su uništeni.

Klarku se predviđala svetla budućnost u NBA ligi. Igrao je na poziciji beka i bio jedan od najbolje rangiranih srednjoškolskih šutera 2020. godine, što mu je i donelo mesto na prestižnom Kentakiju. Nije čekao dugo da i u NCAA nadmetanju pokaže šta zna, pa iako je bio početnik u sezoni koja se prošlog meseca završila, i iako je bio u timu sa starijima i iskusnijima, iskoristio je osam utakmica ukazane šanse da postiže 9,6 opena, uz 2,6 skoka i dve asistencije. Zbog talenta koji je posedovao, rešio je da se za NBA draft prijavi već posle prve godine studija.

 

 

Klarkovo rodno mesto je Boston u kojem je kao mlađi opčinio igrače poput Džejlena Brauna, a trener Seltiksa Bred Stivens je rekao da se njegov sin ugledao upravo na Terensa Klarka.

- Išao sam malopre kroz hodnik i čuo vesti... Ne znam koliko bih mogao da govorim o našoj utakmici (pobedi nad Feniksom) imajući u vidu da je stradalo dete Bostona. A ta deca su nama važna. Stvarno je teško pričati o našem meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading