ZVEZDI BUDUĆNOST NE MOŽE NIŠTA: Crveno-beli neće kiksnuti u ABA ligi

Autor:

Sport

20.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radonjićev tim će pobediti Krku i Zadar i biti na čelu tabele na Jadranu pred plej-of, uveren je bivši igrač oba kluba Vladimir Kuzmanović.

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Davidovac protiv Budućnosti

Kada je Budućnost u Morači pre mesec dana razbila Crvenu zvezdu sa 83:63, delovalo je da su Podgoričani obezbedili čelnu poziciju uoči plej-ofa ABA lige i prednost domaćeg terena. Međutim, u nedelju uveče sve se okrenulo na vodenicu crveno-belih, koji su u Ljubljani neočekivano lako pobedili Cedevita Olimpiju (89:72) i dobili kao Lovćen veliki poklon iz Cetinja, gde je Mornar u crnogorskom derbiju tukao Budućnost (100:92).

FOTO-FINIŠ ZA POL-POZICIJU

To znači da tim Dejana Radonjića u preostale dve utakmice ABA lige protiv Krke večeras u Novom Mestu (18.30 Arena sport 2) i Zadra u dvorani "Krešimir Ćosić" za sedam pobedama može pobedama da prestigne vodeće plavo-bele i u foto-finišu ipak osigura pol-poziciju pred polufinale i eventualno finale doigravanja.

U trijumfe crveno-belih u Sloveniji i Hrvatskoj ne sumnja Vladimir Kuzmanović (49), nekada odlični šuter, koji je tri puta bio prvak Jugoslavije, jednom sa Zvezdom i dvaput sa Budućnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti

- Crveno-beli su vezali četiri trijumfa u regionalnom takmičenju, pobede u Pioniru nad Igokeom i Cedevita Olimpijom su bile tesne, ali je ekipa pokazala pobednički karakter preksinoć u Ljubljani. Sve je sada u rukama Radonjićeve ekipe, poklon koji im je servirao Mornar neće baciti. Verujem da će ipak sa skorom 23-3 biti najbolji u ligaškom delu - ističe Kuzmanović i dodaje da, premda neće biti publike, domaći parket nije zanemarljiv u doigravanju za ABA šampiona.

PRESUDIĆE KVALITET

- Postoji neka psihološka prednost kada igrate odlučujuće mečeve u svojoj dvorani. Na kraju će presuditi kvalitet, a ne dvorana, a mišljenja sam da je u eventualnom finalu između Zvezde i Budućnosti on na strani Beograđana. Takođe, verujem da će u plej-of ući Igokea i Cedevita Olimpija, pre nego Mornar - zaključuje Kuzmanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading