LUPIO I OSTAO ŽIV: NBA zvezda tvrdi da Jokić nikako NE MOŽE da bude MVP

Autor:

Sport

17.04.2021

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić igra sezonu iz snova i po mišljenju većine apsolutni je favorit za dobijanje MVP nagrade, ali to ne misle svi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Naime, zvezda Filadelfije Ben Simons smatra da MVP nagrada nikako ne treba da bude uručena Nikoli Jokiću, već centru Siksersa Džoelu Embidu.

Australijanac je u superlativu pričao o svom saigraču.

Mislim da timovi ne znaj šta da rade kada ga čuvaju, verujem da je jasno da je on MVP ove sezone. Bio je toliko dominantan i konstantan ove sezone kada je zdrav i sjajno igra za nas. Ne znam kako bi ga iko zaustavio - rekao je Simons.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džoel Embid i Ben Simons

"Džoker" ove sezone prosečno beleži 26 poena, 11 skokova i devet asistencija po meču, dok Embid ima prosek od 30 poena, 11 skokova i svega tri asistencije. To jasno pokazuje da su jednai u skoku, a Embid upisuje četiri poena više, međutim Jokić ima šest asistencija više od Kamerunca, što je između 12 i 18 poena više po meču doprinese svom timu.

Da Jokić apsolutno zaslužuje MVP priznanje, postalo je jasno i posle glasanja američkih novinara koji nisu imali dilemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading