(VIDEO) BUKVALNO NEVIĐENA DRAMA U PIONIRU: Zvezda pogotkom dve sekunde pre kraja slavila u derbiju ABA lige

Autor:

Sport

14.04.2021

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u odloženoj utakmici 11. kola ABA lige rezultatom 82:81 (24:24, 28:27, 17:14, 13:16).

RepublikaFoto: Starsport
Džordan Lojd i Jaka Blažič

Crveno-belima je pobedu dve sekunde pre kraja doneo Marko Simonović pogotkom sa linije za slobodna bacanja. Nažalost, široki auditorijum nije mogao da vidi neizvesnu završnicu zbog tehničkih problema u televizijskom prenosu koji su nastali u poslednjem minutu, pa se može slobodno reći da je ovo bila bukvalno nevišena drama u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Utakmicu je bolje otvorila ekipa Cedevita Olimpije koja je u uvodnim minutima došla do šest poena prednosti (12:6), ali je Zvezda odgovorila serijom 14:2 u kojoj je Džordan Lojd vezao deset poena sa tri trojke, od čega je jedna bila pogošena uz faul i tako je ona stigla do 'plus šest' (20:14). Međutim, do kraja uvodne četvrtine su Slovenci uspeli da poravnaju rezultat, pa je posle prvih deset minuta na semaforu pisalo 24:24.

 

Drugu četvrtinu je bolje zaočela Crvena zvezda. U toj deonici se odbrane maltene "nisu igrale", pa su crveno-beli ubrzo poveli 41:34. Međutim, od tog trenutka je ekipa Jurice Golemca ušla u seriju 14:2 i preokrenula je na 48:43. Ipak, završnica poluvremena je pripala izabranicima Dejana Radonjića, pa je Crvena zvezda posle prvih 20 minuta vodila 52:51.

 

Crveno-beli su drugo poluvreme otvorili sa 7:0 i tada su se odlepili na osam poena prednosti, ali je Cedevita Olimpija imala spreman odgovor i ubrzo je povela 62:61. Međutim, do kraja četvrtine je opet Zvezda bila bolja i uoči poslednjih deset minuta je imala četiri poena viška (69:65).

Prvi deo četvrte deonice je protekao u znaku crveno-belih koji su sigurnom igrom gazili ka pobedi, ali su onda Slovenci zaigrali kao u transu. Napravili su seriju 10:2 kojom su poveli 79:77, ali je u završnici Zvezda bila skoncentrisanija i na kraju je pogotkom Marka Simonovića sa linije penala dve sekunde pre kraja pobedila 82:81.

 

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Džordan Lojd sa 19 poena, a u stopu ga je pratio Dejan Davidovac koji je ubacio 17. Veoma raspoložen je bio i Kori Volden koji je imao 13 poena i sedam asistencija.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Kendrik Peri sa 19 poena, a po 14 su dodali Jaka Blažič i Luka Rupnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
GP

14.04.2021 18:08

Znam da vas boli, ali ova tabela vam nije dobra. Buducnost je prva.

Jole

16.04.2021 15:17

Nije bila drama nego je bila bruka za srpsku košarku. Udarac po lopti je kada ona ode na dole a kada ode u vis to je čist faul. Sudije, bar onaj ispod koša što je bio, najmanje 10 utakmica pauze.