BOGDANOVIĆ RASTURA! Treći je trojkaš lige, a blizu je elitnog društva koje čine Bird, Neš, Durant, Kari...

Autor: I. V.

Sport

22.11.2017

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko je Indijanu na početku sezone video u borbi za doigravanje, ali Pejsersi su jedan od hitova lige sa učinkom 10-8. Trener Nejt MekMilan je složio kockice, a glavne uloge su preuzeli Viktor Oladipo i Majls Tarner. No, i ostali igrači igraju odlično, a među njima je i Bojan Bogdanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bojan Bogdanović igra fantastično u dresu Indijane

'Babo' je eksplodirao u poslednje dve utakmice – Majamiju i Orlandu je postigao po 26 poena. On je trenutno na najboljem učinku karijere s prosečno 14,9 poena po utakmici čemu treba dodati i 3,5 skokova te 1,4 asistenciju i 0,7 ukradenih lopti. No, ono što je puno važnije je Bogdanovićeva preciznost.

Nakon 18 odigranih utakmica hrvatski reprezentativac je na 52,4% šuta uz 48,4% posto ubačaja trica te 82,9% uspješnosti s linije slobodnih bacanja. Kada bi ove druge brojke popravio, bio bi na čuvenoj liniji 50-40-90 koju je u karijeri prebacilo samo 7 igrača. Kada vidite o kojim se igračima radi (Lari Bird, Mark Prajs, Redži Miler, Steve Naš, Dirk Novicki, Kevin Durant, Stef Kari), onda vam je jasno u kakvom bi društvu Bogdanović mogao da bude ako nastavi s ovakvom šuterskom formom te popravi slobodna bacanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading