MAESTRALNI BOGDAN IZREŠETAO HORNETSE: Brutalna partija i osam trojki SJAJNOG Bogdanovića, vodio OSAKAĆENU Atlantu do pobede!

Autor:

Sport

11.04.2021

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Atlante savladali su u gostima Šarlot sa 105:101.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Najbolji pojedinac meča bio je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović.

Bogdanović je utakmicu završio sa 32 poena, a postigao je čak osam trojki i to iz 15 pokušaja. Bivši košarkaš Partizana je tako odigrao još jednu neverovatnu partiju i pokazao da se nalazi u izuzetnoj formi. Bogi je upisao i po tri skoka i asistencije.

Atlanta je, baš kao i Bogdan, u neverovatnoj formi i stigla je do šeste pobede u poslednjih sedam mečeva i pored toga što je u duelu sa Šarlotom bila poprilično oslabljena neigranjem Džona Kolinsa, Krisa Dana, Diandrea Hantera, Kema Rediša, Tonija Snela, Trea Janga i Danila Galinarija.

Houksi su odigrali savršenu prvu četvrtinu posle koje su vodili sa 33:20. Bogdanović je u uvodnih deset minuta pogodio dve trojke, a odlični su bili i Gudvin, Hil, Kapela i Lu Vilijams.

Šarlot je bio bolji u drugoj četvrtini i Atlanti je dozvolio samo 19 poena, od čega je šest postigao Bogdan Bogdanović sa dve nove trojke. Ipak, i pored lošeg perioda Hoiksu su na poluvremenu vodili sa 52:45, a srpski košarkaš imao je 12 poena.

Bivši košarkaš Partizana dobru igru nastavio je i u trećoj četvrtini. Pogodio je trojku, dva bacanja, pa još jednu trojku sa devet metara. Usledila je i njegova sedma trojka na utakmici, čime je izjednačio rekord karijere.

Posle tri četvrtine imao je 23 poena, a Šarlot je vodio sa 77:75.

Bogdanović je novim poenima otvorio poslednji period, ali je usledilo nekoliko loših minuta za njega i Atlantu.

Šarlot je poveo sa +10 na sedam minuta pre kraja. Ipak, u tim trenucima se ponovo budi Bogdanović, koji postiže i osmu trojku i obara svoj rekord karijere u NBA ligi. On i Kapela donose izjednačenje Atlanti na dva minuta pre kraja.

U poslednjem minutu Kapela i Lu Vilijams donose preokret, a onda Kapela na 43 sekunde do kraja krade loptu na +2 za Atlantu.

Bogdanović je fauliran na šest sekundi pre kraja i sa dva bacanja rešava utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading