MAČVAN: Nema vremena za uigravanje, ipak očekujem pobede

Autor:

Sport

21.11.2017

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativci Srbije u košarci okupili su se u sredu u hotelu "Kraun Plaza" kako bi započeli mini pripreme za prve mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Mačvan

Orlovi će u dvorani "Aleksandar Nikolić" odmeriti snage sa Austrijom u petak, 24. novembra od 20 časova i Gruzijom u ponedeljak 27. novembra, takođe od 20 časova.

Kapiten Milan Mačvan je istakao da nema mnogo vremena za uigravanje, ali je naglasio da očekuje dva pobede na startu kvalifikacija.

- Nema mnogo vremena za upoznavanje, uigravanje, ali uz pozitivnu atmosferu i podršku publike očekujem da dobijemo te dve utakmice i to je najbitnije - rekao je Mačvan, a preneo sajt KSS.

Krilni centar Bajerna smatra da Srbija ima respektabilan sastav, bez obzira na izostanak velikog broja igrača.

- Malo sam razgovarao sa selektorom, malo gledao kroz medije, ali dobra je ekipa… Drago mi je da je Radulja stigao, tu su Birča i Simonović od "starosedelaca"… Poznajem igrače i mislim da ne bi trebalo da bude problema da se ostvare ove dve pobede. Ima dosta mlađih igrača, igrao sam sa Tepićem i Gagićem, znam Savu Lešića, protiv Pena sam igrao nedavno u nemačkom prvenstvu, Đokovića znam iz FMP… Cilj je da se uspostavi dobra i radna atmosfera od prvog dana, jer nema mnogo vremena za upoznavanje i uigravanje - dodao je Milan Mačvan.

Na spisku selektora Srbije Aleksandra Đorđevića za duel sa Austrijom nalazi se 14 košarkaša:
Stefan Peno (Alba) Ilija Đoković (Borac Čačak)
Milenko Tepić (Brindizi) Aleksa Radanov (FMP)
Aleksa Avramović (Vareze)  Ivan Paunić (Tofaš)
Vanja Marinković (Partizan NIS) Dejan Todorović (Bilbao)
Marko Simonović (Zenit) Milan Mačvan (Bajern)
Sava Lešić (Otinger) Stefan Birčević (Istanbul BB)
Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons Kina) Đorđe Gagić (Ješilgirešun)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading