PARNI VALJAK SAMLEO SLOVENCE: Partizan deklasirao Krku i upisao treću uzastopnu pobedu u ABA ligi!

Autor:

Sport

03.04.2021

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Krku sa 91:67 u okviru 24. kola ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Odigrao je sjajnu partiju... Ognjen Jaramaz

Partizan je tako nakon serije poraza upisao i treći uzastopni trijumf u ABA ligi. Crno-beli su se osvetili Krki za poraz u Novom Mestu u prvom delu sezone, kada je domaćin slavio sa +19.

Na početku utakmice bilo je tvrdo, pošto smo za pet minuta videli ukupno 9 poena. Partizan je bio bolji, Krka je faulirala crno-bele svaki put kada su krenuli na ulaz i videli smo veliki broj slobodnih bacanja.

Partizan je održavao prednost, a Krka je postigla samo šest poena za devet minuta košarke i to su bila samo dva koša iz igre. Tek su nešto pogodili pred kraj, uspeli da se vrate na jednocifreni zaostatak i na kraju prve četvrtine bilo je +5 za Partizan.

U drugoj četvrtini je krenuo šut za tri poena gostujuću ekipu i uspeli su da dođu do izjednačenja. Partizan je igrao odličnu odbranu i ponovo došao do prednosti od sedam poena.

Nastavili su da idu na ulaz i na liniju penala, a pred kraj prvog poluvremena imali su +14. I onda Krka pogađa dve trojke u poslednjem minutu i uspeva da ostane u igri, pošto je na poluvremenu bilo +8.

Partizan je nastavio da dominira u reketu i u trećoj četvrtini, a Krka nije imala rešenje za ulaze Jankovića. Iako su nastavili da pogađaju za tri poena, crno-beli su koristili svaki napad i na pola treće četvrtine ponovo dolaze do najveće prednosti od +14.

Crno-beli su igrali odlično na oba kraja parketa, a kada su trojke počele da ulaze pred kraj treće četvrtine, bilo je jasno da će ostvariti ubedljivu pobedu. Na kraju treće četvrtine bilo je +19 za Partizan.

Rutinski je Partizan održao prednost u četvrtoj četvrtini i došao do treće vezane pobede.

Partizan je do pobede predvodio sjajni Rašon Tomas, koji je ispunio sve kolone. Imao je 17 poena, 5 skokova, 6 asistencije i 4 ukradene lopte, kao i jednu blokadu. Pratili su ga Perkins sa 13, Jaramaz sa 12 i Janković i Trifunović sa po 11 poena.

U ekipi Krke istakli su se Kamfor i Škifić sa po 13 poena i Stipčević i Barič sa po 11.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading