KAKO ĆE JOKIĆ REAGOVATI NA OVO? Neverovatne reči o Srbinu ODJEKNULE AMERIKOM, već je dobio MVP titulu!

Autor:

Sport

03.04.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve glasnije se čuje "Nikola Jokić je zaslužio titulu MVP-ija", a svakodnevno pristižu nova tumačenja koja idu u prilog sjajnom Srbinu koji je prvi kandidat za ovo prestižno priznanje!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Kris Hering, novinar američkog lista "Sport Ilustrejted", objavio je tekst pod naslovom "Nikola Jokić je bio MVP sve vreme", u kom on navodi veliki broj statističkih parametara i navodi razloge zbog čega Srbin treba da osvoji ovu nagradu.

- Jokić svega radi više – postiže poene i asistira na najvišem nivou u karijeri i sve to dok šutira i dodaje više i efikasnije. Nagetsi su se mučili na početku, ali veliki momak ih je održao na skoru 7-7, u proseku beležeći tripl-dabl učinak na tih 14 mečeva- piše Hering.

Objašnjava da centri poslednjih 20 godina nisu osvojili nijednog MVP priznanje.

- Nije loše za sporog NBA centra, igrača na poziciji koja nije imala MVP-a još od 2000. godine kada je Šakil O’Nil pobedio. I nije loše imajući u vidu da je Denver drugi najsporiji tim lige, sa manje poseda lopte iz kojih bi Jokić mogao da poboljša svoje brojke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Stavio je Jokića u izabrano društvo sa Majklom Džordanom, Lebronom Džejmsom i Stefom Karijem.

- Još malo istorijskog konteksta. Jokićeva sezona je trenutno među šest najboljih u istoriji NBA lige po "plus-minus" učinku, koji meri koliki je doprinos igrača timu dok je on na terenu. Ispred su samo Lebronova sezona 2008/09, tri sezone Majkla Džordana i jednoglasna MVP sezona Stefa Karija. Iako vam to možda zvuči preterano, nije to tako neobično kad vidite u čemu je sve Jokić uspešan unutar svog tima, u kojem je najbolji u gotovo svim mogućim statističkim parametrima- piše autor teksta.

Naveo je da bi za ostale igrače poput Demijana Lilarda i Kavaja Lenarda morao više da se namuči da objasni da zaista jesu najbolji ukoliko podignu ovu nagradu.

- Nekada nije moguće imati tu trku. Ukoliko se Jokić ne povredi, on verovatno dobija ovu nagradu. Imajući u vidu koliko je zabavno gledati kako dominira ligom od prvog dana sezone, to je sasvim okej- zaključio je autor teksta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading