DAJTE MI LOPTU DA VAM POKAŽEM ŠTA MOGU: Bogdanović PROGOVORIO o mukama po dolasku u Atlantu!

Autor:

Sport

02.04.2021

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je srpski as Bogdan Bogdanović konačno našao "mesto po suncem" u Atlanti?

Bogdan Bogdanović

Dolazak u redove Atlanta Hoksa nije bio jednostavan za Bogdana Bogdanovića, trebalo je da se navikne na novu sredinu, a i novi saigrači na njega, o svemu tome govorio je u intervjuu za "Atletik".

- Na startu je to bila nova situacija, novi tim i osetio sam kao da nisu znali moju igru, da mogu da kreiram, da mogu da budem više od šutera. Hteo sam da pustim da igra dođe meni, da izgradimo hemiju i međusobno poverenje. Nisam želeo da to bude u stilu "Hej, dajte mi loptu da vam pokažem šta mogu". Nemam takav način razmišljanja, jednostavno kada dođe moj trenutak moram da budem spreman i da se dokažem. Na početku sezone, pre svega sa drugom petorkom, je bilo novo, više sam trčao i kretao se, bez mnogo driblinga. Nismo previše kreirali, moja uloga je bila prosta – uhvati loptu i šutni- rekao je Bogdanović.

Bogdanović se osvrnuo na celukopunu situaciju sa koronavirusom, i otkrio kako se sam izborio sa ovom pošasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Bilo je teško. Morate da se pazite. Porodica i prijatelji nose maske sve vreme i kreću se dosta. I ja sam se trudio da budem pažljiv, ali sam morao da treniram. Radio sam svoje dnevne stvari i kretao sam se pored velikog broja ljudi. Možete da zaradite koronu bilo gde. Ako primetite nešto ne bi trebalo da izlazite nigde, nemojte ništa da radite. To je ono što sam naučio kako iz svog, tako i iz iskustva drugih ljudi. Imao sam sve simptome osim gubitka ukusa. Imao sam temperaturu, umor, bol u leđima, gubitak čula mirisa. Svako ima drugačije iskustvo- objasnio je Bogdanović za Atletik.

Sa dolaskom Nejta Mekmilana na mesto prvog trenera Atlante, dosta toga se promenilo. I vidi se da to sve prija Bogdanu.

- Razlika je primetna. Koriste me na drugačiji način i to može da se vidi na utakmicama, imamo više akcija. Nejt se trudi da uključi sve u igru. Sa Lojdom je igra bila slobodnija, davao nam je veću slobodu. Kod Nejta je malo više ta stara škola, iskusniji je i zna šta nam je potrebno da odemo na viši nivo. Na prvom sastanku, kada nam je saopšteno da će Mekmilan biti trener do kraja sezone, rekao nam je da ne želi sebičnost. Da zahteva bolje kretanje lopte i da smo svi mi profesionalci koji moraju da poštuju ovu igru. Objasnio nam je da moramo da budemo spremni da se takmičimo svako veče. Iskusniji je, toliko dugo je u ovoj ligi i zna šta radi. Verujem mu- rekao je Bogdanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Koliko Atlanta može ove sezone? Da li je izvodljiv odlazak u plej-of?

- Naš tim i naš roster mi uliva samopouzdanje. Verujem da možemo da izborimo plasman u plej-of. Osećam da su nas zbog toga i doveli. Bilo mi je potrebno malo vremena da se oporavim i zahvalan sam ljudima na šansi koju sam dobio. Trudio sam se da se oporavim što pre kako bih mogao da im pomognem da pobeđuju. Rekao bih da nam je dosta pomoglo to što smo dobili osam mečeva u nizu. Naravno, to ne znači da smemo da se opustimo. Situacija sada je bolja nego što je bila pre Ol-star pauze. U dobroj smo poziciji- rekao je srpski šuter.

Bogdanović je protiv San Antonija dao 28 poena, a imao je i pet skokova i isto toliko asistencija. Protiv Finiksa je dao 22, tako da nas očekuju nove blistave partije ovog momka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading