POPIĆU OLIMPIJSKI BAZEN VINA: Urnebesna izjava Andree Trinkijerija!

Autor:

Sport

02.04.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se italijanski strateg Trinkijeri posle istorijskog uspeha minhenskog Bajerna.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Bajerna Andrea Trinkijeri

Košarkaši Bajerna obezbedili su plasman u Top 8 Evrolige, pošto su savladali Žalgiris, a trener Bavaraca Andrea Trinkijeri nije mogao da sakrije emocije posle istorijskog uspeha.

U poslednjih 10-12 dana smo počeli da osećamo da smo blizu, blizu, ali ne dovoljno blizu. Nismo odigrali dobru utakmicu. Oni su igrali bez pritiska i opterećenja, pa sam srećan zbog svih svojih igrača. Ovo je istorijski datum za nemačku košarku, za Bajern. Uspeli smo. Veoma teška sezona, prošli smo kroz mnogo toga. Ja sam kao trener odahnuo, ali moji košarkaši moraju da budu srećni jer smo od prvog dana jurili san. Imali smo teške borbe, loše utakmice, falilo nam je nekad i sreće, ali na kraju smo uspeli. Sada je vreme da uživamo. Ovo je sjajan dan za Bajern i nemačku košarku. Popiću bazen crnog vina! Olimpijski bazen! - poručio je Italijan, pa dodao:

Želim da moj tim uživa u plej-ofu. Da bude deo nečega posebnog, super velikog, među najboljih osam timova u Evropi. To je neverovatan rezultat, ali ne želim da prestanem da sanjam. Zašto da ne? Naravno, igraćemo protiv sjajnog tima. Bićemo potpuni autsajder i samo se nadam da ćemo u međuvremenu napuniti baterije, da će neki igrači ozdraviti, jer je Nik (Vejler-Bab) sada igrao na jednoj nozi. On nije trebalo da igra. Uživajmo sad, ovo je sjajan dan za moje igrače, za Bajern i nemačku košarku - reči su Andree Trinkijerija.

Preloman momenta duela sa Litvancima bila je blokada srpskog reprezentativca Vladimira Lučića nad Lovernjom.

Foto: Tanjug/AP

Sjajan trenutak. Sanjali smo o ovome od prvog dana sezone, početkom avgusta. Ovo je ogroman rezultat za sve, za tim, organizaciju. Ali tek nas čekaju važne utakmice, moramo biti spremni za sledeće korake. Nije bilo lako, posebno posle poraza od Fenerbahčea. Sada nam je nedostajalo energije, ali smo pokazali karakter, kao i mnogo puta ove sezone. Pre svih, Džejms Gis sa skokovima, dao nam je energiju da pronađemo način da završimo utakmicu - ocenio je Vladimir Lučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading