ŠOK U ABA LIGI: Čačani nadigrali FMP u borbi za opstanak!

Autor:

Sport

30.03.2021

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borac je uspeo da šokira FMP u ABA ligi.

RepublikaFoto: ABA liga
KK Borac

Košarkaši Borca iz Čačka pobedili su na svom terenu ekipu FMP-a sa 83:76 (29:10, 15:20, 18:23, 21:23), u meču odloženog 18. kola ABA lige.

Od samog start Čačani su krenuli silovito i posle tri minuta su imali prednost od 13:0. To vođstvo su čuvali praktično tokom čitavog toka meča. Gosti su u nekoliko navrata prilazili na šest poena manjka, ali izabranici Marka Marinovića su ih koševima izvan linije za tri poena vraćali unazad.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Duda Sanadze sa 19 poena i tri asistencije, Nenad Nerandžić je postigao 18 poena uz pet skokova i tri asistencije, dok je Bris Džons dodao 14 poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Najbolji učinak u ekipi iz Železnika imao je Filip Čović sa 19 poena, sedam asistencija i četiri skoka, Marko Pecarski je dodao 15 poena uz četiri skoka, a po 13 poena i šest skokova su dodali Stefan Lazarević i Ebuka Izundu.

Na tabeli ABA lige Borac je osmi sa sedam pobeda i 16 poraza, dok je FMP sa utakmicom manje deveti sa osam pobeda i 14 poraza.

U sledećem kolu ABA lige Borac dočekuje Zadar, a FMP dočekuje Mornar iz Bara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading