NIKO NIJE VEROVAO DA JE TO MOGUĆE: Crni niz Partizana UGROZIO UČEŠĆE U ABA LIGI, pobeda protiv Mornara PROBUDILA NADU!

Autor:

Sport

21.03.2021

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Aleksandra Matovića uspeli su da savladaju Mornar u prošlom kolu ABA lige, čime su prekinuli očajan niz poraza i, barem za sada, odložili mogućnost da ispadnu iz regionalnog takmičenja.

RepublikaFoto: Starsport
Pobeda nad Mornarom prekinula je katastrofalan niz crno-belih od čak 7 poraza za redom

Košarkaški fanovi sa naših prostora i dalje ne veruju da je jedan klub mogao da padne toliko nisko posle visina koje je Partizan od početka novog veka dostigao, ali eto, sedam poraza za redom umalo da bace crno-bele u opasnu zonu.

Na sreću svih "Grobara", popravili su utisak barem malo protiv Mornara, pa je strah od ispadanja, barem za sada, odagnan.

RepublikaFoto: Starsport
Slavili su crno-beli protiv tima iz Bara, čime su olakšali veoma tešku situaciju u ABA ligi

Da je Partizan izgubio od Mornara upao bi u problem. Ostao bi na sedam pobeda iz 21 utakmice. Još da je na to sve Borac hipotetički tukao Igokeu, onda bi razlika između poslednjeg (pretposlednjeg ako računamo Primorsku) Borca i Partizana bila samo u jednoj pobedi.

Ovako, Borac je izgubio i ostao na pet pobeda iz 20 utakmica, dok je Partizan na osam trijumfa uz meč više. Da ne pričamo o tome što Borac ima bolji međusobni susret od crno-belih.

Krka i Cibona su na sedam pobeda iz 21 odigrane utakmice, dok Split ima sedam pobeda iz 22 utakmice.

Da priča o “opstanku u ligi” nije šuplja, dokazuje i izjava šefa stručnog štaba Partizana, Aleksandra Matovića, posle pobede nad Mornarom od 83:75.

- Mi imamo pritisak ostvarivanja rezultata, zbog toga što se još uvek nalazimo u zoni koja ne obezbeđuje igranje ABA lige i naredne sezone, a pored toga predstavljamo trofejni klub, tako da je kod nas pritisak sve veći i veći. Svaka pobeda u naredna četiri meča biće zlata vredna - rekao je Matović.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Matović

Partizanov raspored do kraja ligaškog dela ABA lige:

28. mart: Mega - Partizan

3. april: Partizan - Krka

8. april: Partizan - FMP

17. april: Partizan – Split

*Upisaće trijumf protiv Primorske 20:0 za zelenim stolom

Dakle, situacija je jasna. Partizan je od situacije da je ispao iz kombinacija za plej-of došao do situacije da treba da razmišlja o opstanku. Međutim, čini se da su crno-beli podigli nivo energije i to je posebno bilo vidljivo protiv Mornara, prenosi "Mozzartsport".

Sama činjenica da je novi sportski direktor, Zoran Savić, bio na tribinama, podigla je energiju i htenje kod igača koji su i sami videli da ne bi trebalo sebi da dopuste i osmi vezani poraz. Na neki način, sada je ovo audicija za sledeću sezonu gde svaki pojedinac želi da se dokaže da je vredan ostanka u crno-belom dresu.

RepublikaFoto: Starsport
Prisustvo Zorana Savića na tribinama sigurno je motivisalo crno-bele

Na kraju, Aleksandar Matović je ostvario prvu pobedu na klupi Partizana i sigurno će i njemu trijumf protiv Mornara biti drag i važan za nastavak sezone. Da izgura sezonu do kraja, pa onda Partizan da se onda presabere i vidi gde i kako dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading