PAVIĆEVIĆA ŠOKIRAO POTEZ ZVEZDE: Trener Mornara progovorio o licencama i prvom favoritu ABA lige!

Autor:

Sport

20.03.2021

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Mornara iz Bara Mihailo Pavićević smatra da je Crvena zvezda prvi favorit za osvajanje titule ABA lige, ali je bio šokiran odlukom crveno-belih da smene legendu kluba Sašu Obradovića.

RepublikaFoto: Starsport
Mihailo Pavićević

Pavićević je pred meč sa Partizanom govorio za "Mozzart sport" o aktuelnoj sezoni u kojoj Mornar igra sjajno i bori se za sam vrh regionalnog takmičenja, ipak, povrede Džejkoba Pulena i Hasana Vajtsajda su ih usporile u svom cilju.

Oni su u fazi rehabilitacije. Pulen je došao samo da bude sa ekipom, Vajthed se pojavio sinoć prvi put posle mesec i po dana. Jer je pored povrede imao i koronu. Još je to rano. Sa njima dvojicom, i bez njih, ogromna je razlika. U januaru smo bili u fantastičnoj formi, igrali smo prelepu košarku, bilo nas je teško čuvati. A onda su došle njihove povrede… Da li će se njih dvojica vratiti eventualno za plej-of, to je pitanje koje je u vazduhu. Treba posle povrede i glava da zaboravi povredu - naveo je Pavićević.

Stariji od braće Pavićević smatra da je Crvena zvezda prvi favorit, a da je odmah iza Budućnost. Upravo se ove dve ekipe u nedelju sasataju u drugom od dva derbija kola.

RepublikaFoto: KK Mornar/MEDIA pro

– Rekao bih da su Zvezda i Budućnost korak ispred nas, a da smo Cedevita, Igokea i mi u istoj situaciji. Na početku sezone sam rekao da je Zvezda apsolutni favorit, izgledali su fantastično, oduvali su nas u Beogradu sa parketa. Ne znam šta se desilo da moj cenjeni kolega Saša Obradović plati ceh, to je za mene bilo najveće iznenađenje. Ne, ne daj Bože, zbog dolaska Dejana Radonjića koji je dokazan trener, već sam mislio da će Saša to da izgura do kraja. Oni su i sada prvi favoriti, ponovo se vraćaju, Radonjić je iskusan trener. I uglavnom su im ključni igrači preležali koronu, a ima i jedna stvar koja je mnogo bitna – igranje u Evroligi.

Mornar u Evroligi? Pavićević nije optimista ni ako Barani dođu do trofeja ABA lige. Faktori su razni, uglavnom makretinškog karaktera.

RepublikaFoto: ABA liga

– Znamo šta tamo preovladava. Pored velikih klubova i tržišta, gleda se i organizacija. Ide se ka NBA. To je i košarka i biznis i marketing. I po licencama se vidi da se ne gleda samo rezultat. Ako bi se to gledalo, sigurno da i Zvezda i Partizan zaslužuju A licencu. Ali, znate, godinama se trude da uključe London, znamo da tamo nije košarka, ali je tržište. To je objektivna realnost. Ide se ka sistemu da će se vrlo brzo Evroliga popunjavati samo kroz Evrokup. Pitanje je koliko bi bio interesantan mali Bar, iz države od 650.000 stanovnika. To je dodatni problem za nas, ali mi se borimo, to je ljudski. Ali, nismo još obezbedili ni plej-of, da ne spremamo ražanj dok je zec u šumi, a-ha-ha – rekao je Pavićević za "Mozzart sport".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading