ZVEZDA POKORILA ATINU: Sjajni crveno-beli savladali Panatinaikos, DOMINACIJA Lojda!

Autor:

Sport

19.03.2021

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos u Atini sa 86:82 u okviru 30. kola Evrolige.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Lendri Noko u prodoru... Panatinaikos - Crvena zvezda

Košarkaši Zvezde imaju skor 9-21 na pretposlednjoj poziciji, a Zeleni su mesto iznad sa 10 pobeda i 18 poraza.

Slabo su crveno-beli otvorili meč, pa je Panatinaikos postigao tri trojke i poveo sa 9:0. Ipak, uspeli su da tokom te početne četvrtine uhvate ritam i održe priključan pa je posle deset minuta igre Panatinaikos imao prednost od šest poena, 23:17.

Crveno-beli su konstantno držali priključak i nisu želeli da dozvole rivalu da se odlepi.Odigrali su tih drugih deset minuta znatno bolje i angažovanije, probudio se i Džodan Lojd koji je u tom delum postigao devet poena i Crvena zvezda je neposredno uoči odlaska na odmor prvi put u meču povela, 36:37. Na kraju, na odmor se otišlo nerešenim rezultatom 40:40.

Uspela je Crvena zvezda da stigne i do četiri poena prednosti, 44:48, ali onda je usledio veliki pad i serija domaćina od 12:0, posle čega su Atinjani došli na 56:48. Međutim, malo ko je očekivao da će crveno-beli napraviti još bolju seriju i to od 13:0 posle čega su na ulasku u poslednjih deset minuta igre imali poen prednosti, 59:60. Bilo je već tada jasnon da nas čeka dramatična završnica.

Tako je i bilo, uspeli su crveno-beli da steknu u jednom momentu i osam poena prednosti, ali je poslednjih nekoliko minuta bilo na nož.

Na 11 sekundi do kraja Zvezda je imala pet poena viška, 79:84, ali je Hezonja potom pogodio trojku. Lojd je postigao oba slobodna bacanja i tu je bio kraj svih nadanja Atinjana.

Sjajnu partiju u pobedničkom timu prikazao je Džordan Lojd koji je postigao 27 poena, dok je Kori Volden postigao 14. Kod ekipe iz Atine najefikasniji je bio Hauard Sent Ros sa 21 poenom. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading