PROVERAVA SE DA LI SU UZELI PARE: Stigle KAZNE za lakrdiju u Zagrebu, sudije PALE jer su GURALE Budućnost!

Autor:

Sport

17.03.2021

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovčić, Juras i Vesković dobili negativnu ocenu 2,5 za tenedencioznu arbitražu, kojom su kumovali porazu Cibone od Podgoričana (72:76).

RepublikaFoto: Starsport
Predsednik budućnosti Bokan sa Čovićem i Radonjićem

Da Budućnost neće birati sredstva kako bi zakulisanim radnjama došla do prvog mesta u finišu regularnog dela ABA lige i na taj način obezbedila prednost domaćeg terena u plej-ofu dobilo je potvrdu odlukom Sudijske komisije regionalnog takmičenja da kazni njima naklonjene arbitre. Naime, srpska sudijska trojka u sastavu Milivoje Jovčić, Marko Juras i Vladimir Vesković dobila je nezadovoljavajuću ocenu 2,5 (svaki od njih) za tendenciozno deljenje (ne)pravde na utakmici 21. kola u kojoj su direktno pogurale Podgoričane do sumnjive pobede nad Cibonom (76:72) pre pet dana.

Duel u košarkaškom centru "Dražen Petrović" predstavljao je klasično "navlačenje" na vodenicu Budućnosti, kojoj su dodeljena čak 33 slobodna bacanja (realizovana 24), dok su domaćini izveli svega osam. Takva lakdrijaška predstava došla je na naplatu, te su arbitri već kažnjeni od strane ABA lige sa po dva meča suspenzije, a kako je u saopštenju najavio prvi čovek Sudijske komisije Saša Maričić.

RepublikaFoto: Starsport
Prvi čove Zvezde Nebojša Čović

Čović: Podgoričani spinuju za A licencu!

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović demantovao je navode italijanskog novinara Luke D'Alesandra da će klub s Malog Kalemegdana uskoro biti nagrađen garantovanim dvogodišnjim učešćem u Evroligi i optužio Budućnost da stoji iza te glasine.

- Nema istine u vesti koja se pojavila. To je verovatno spin i maslo ljudi iz Podgorice pred nedeljni derbi ABA lige. Ako se to može nazvati derbijem - izjavio je Čović.

Međutim, tu nije kraj i ispituje se pozadina pristrasnog suđenja. Kako Srpski telegraf eksluzivno saznaje, proveravaju se navodi čelnika Cibone da su sudije za nečasan posao nagrađene sa po 10.000 evra! Navodno je prvi čovek Budućnosti, kontroverzni i po skandalima poznati Dragan Bokan, lično podmitio arbitre u Zagrebu. Epilog ovog skandala očekuje se uskoro, a ako se ovo ispostavi kao tačno biće još većih potresa.

Foto: aba-liga.com
Sudija Vesković u "Draženovom domu"
Foto: aba-liga.com
Arbitar Juras na meču Cibona-Budućnost

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading