PAO I SPLIT: Mornar NEZAUSTAVLJIV u ABA ligi, Borac DOMINANTAN protiv Krke!

Autor:

Sport

15.03.2021

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mornara iz Bara slavili su po 17. put ove sezone u ABA ligi, pa na putu ka plejofu deluju nezaustavljivo, dok je Borac iz Čačka izgledao sjajno u pobedi nad Krkom.

RepublikaFoto: KK Mornar/MEDIA pro
Mornar - Split

Košarkaši Mornara ostvarili su važnu pobedu u borbi za plej-of ABA lige. Oni su na svom parketu u 21. kolu bilo bolji od Splita sa 81:71.

Barani su dobro otvorili utakmicu, poveli sa 7:0, ali ekipa iz Hrvatske se brzo probudila i počela da igra dobro u oba pravca.

Split je vodio posle prve četvrtine sa 18:20, a tokom drugog perioda su vodili i sedam razlike - 25:32.

Ipak, od tog momenta su izabranici Mihajla Pavićevića podigli nivo igre i na odmor otišli sa prednošću od šest razlike - 51:45.

RepublikaFoto: KK Mornar/MEDIA pro
Mornar - Split

Mornar je tokom drugog poluvremena održavao razliku i na kraju zasluženo slavio i upisao treći vezani trijumf u ABA ligi, prenose "Novosti".

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Aleksandar Lazić sa 17 poena, dok je Derik Nidam dodao 11. Na drugoj strani Marko Luković je meč okončao sa 19 poena, pratio ga je Luka Babić sa 11.

Učinak Barana je sada 17-4, a Splita 6-15.

Košarkaši Borca, predvođeni sjajnim trijom Smit, Sanadze, Džouns, savladao je Krku rezultatom 94:74.

RepublikaFoto: Krka/DragoPerko
Krka - Borac

Džouns je ubacio 20, Sanadze 16, a Smit 13 poena, pa ni Kamforovih 26 sa druge strane nije bilo dovoljno da sastav iz Novog Mesta izbegne 14. poraz u sezoni.

Borac je stigao do skora od 5-14 posle trijumfa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading