(VIDEO) PREDSEDNIK CRNO-BELIH NAJAVIO NOVU FILOZOFIJU KLUBA: Partizan se odriče stranaca!

Autor: Marija Stefanović

Sport

13.03.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan neće više bacati pare na skupe strance, već ćemo praviti domaće igrače, kao i ranije, kazao je u intervjuu za Srpski telegraf predsednik kluba Ostoja Mijailović (41).

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Crno-beli ove sezone beleže veoma loše rezultate, nisu uspeli da izbore plasman u plej-of ABA lige, kao i da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa. Toga je svestan i prvi čovek kluba, pa najavljuje novi sistem poslovanja kluba i promenu filozofije rada u sportskom sektoru.

Navijači su ljuti zbog slabih rezultata ove sezone, da li vam smetaju te kritike?

- Najviše me nervira što svi pričaju o očekivanjima, kao da se ne dešava ovo što se dešava. Niko ne shvata da, ako se korona nastavi, mi ne znamo kako ćemo funkcionisati kao društvo, a ne igrati košarku. Ubeđen sam da bismo prošle godine uzeli sve da se nije desila pandemija, a ove sezone preživljavamo.

Da li možemo da očekujemo neke promene za narednu sezonu?

- Partizan će totalno promeniti filozofiju poslovanja. Više nećemo dovoditi skupe strance da se takmičimo s velikim klubovima. Mi ćemo se okrenuti domaćim igračima i mladim talentima. Partizan ne bi trebalo da bude mesto gde će igrač zaraditi pare, već mesto koje će im biti odskočna daska u karijeri.

U petak se pojavila informacija da će Zoran Savić biti novi sportski direktor, da li je to tačno?

- Ne želim da komentarišem imena, sve će se znati u utorak. Biće to iskusan košarkaški radnik. Neću više nikoga birati po savetu, već to samo moraju da budu isključivo kvalitetni i provereni ljudi.

Aleksandar Matović trenutno vodi ekipu, da li će biti teško izabrati novog trenera za narednu sezonu?

- Partizan je veliko košarkaško ime, tako da je dobro mesto za svakog evropskog trenera. Svaki kvalitetan trener bi došao da radi u Humsku.

Ali takav trener mnogo košta?

- Normalno je da iskusni treneri koštaju mnogo. Međutim, na nama je da obezbedimo sredstva. Svesni smo da velika imena nose popularnost, ali i dobre sportske rezultate.

Međutim, navijači najviše priželjkuju povratak legendarnog trenera Duška Vujoševića?

- Vujošević je legenda Partizana i ja njega veoma cenim. On sad ima drugi klub, ali videćemo. Opcija uvek postoji. To zavisi i od njega i od nas.

Kako komentarišete što je Andrea Trinkijeri tužio klub?

- Gospodinu Trinkijeriju, kada je otišao s mesta trenera, bilo je plaćeno sve što je radio. To što Trinkijeri sada traži, nije zaradio, to je činjenica.

 

 

 

RepublikaFoto: Starsport

Maksimalno na Zvezdu

Predsednik crno-belih osvrnuo se i na nedeljni (19.30) večiti derbi sa Crvenom zvezdom.

- Borićemo se do maksimuma. Verujem da će naši mladi košarkaši igrati kao da su iskusni jer ćemo i na tom meču biti u oslabljenom sastavu. Aca Matović je odlično vodio ekipu protiv Metropolitana, i pored poraza, tako da verujem da će i sad biti dobri.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Pretnje Velje Nevolje su prošlost, nek sud radi svoj posao

Nakon što je Veljko Belivuk uhapšen, a na stadionu Partizana pronađeno oružje, pojavio se snimak na kojem Velja Nevolja preti i Ostoji Mijailoviću, ali se on na to ne obazire.

- Meni je žao što je klub uvučen u tu priču i što postoji bilo kakva dodirna tačka s Partizanom. Ostalo će utvrditi sud. Bio je snimak, čuli ste sve. To je prošlost i ne bih se osvrtao na to. Navijači Partizana su dobri ljudi, a uvek će neko iskoristiti majicu navijača da prikrije neke stvari. Očigledno da postoje dokazi da su neke stvari bile pogrešne kad se sve ovo izdešavalo.

Imate li ambicije da jednog dana preuzmete FK Partizan?

- Ja sam sad u KK Partizan, imam ambicije sa svojim klubom, a kada budem to uradio, onda ću razmišljati za dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading