POČINJE TRKA ZA NAORUŽANJEM U NBA: Sedmostruki Ol-star na tržištu, PRETENDENTI NA TITULU POHRLILI DA STANU U RED!

Autor:

Sport

11.03.2021

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

San Antonio Sparsi doneli su teško, ali pravilnu, odluku da se otarase preplaćenog i sve manje efikasnog nekadašnjeg Ol-stara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lamarkus Oldridž napustiće San Antonio, ali gde bi mogao da nastavi karijeru?

Ima San Antonio dvojicu takvih, ali je Lamarkus Oldridž znatno bliži odlasku od Demara Derozana.

Kako ističu razni NBA stručnjaci, među kojima je i Ejdrijan Vojnarovski, glavni "insajder" u ligi, Greg Popovič i dvostruki član idealne petorke u najjačem takmičenju na svetu dogovorili su se da se raziđu.

Da, opada munjevito igra nekada najboljeg krilnog centra u SAD, a i šire, ali za razliku od kolege po poziciji, Blejka Grifina, koji je morao da raskine ogroman, višegodišnji ugovor sa Detroitom kako bi pokušao da spase svoju karijeru, Lamarkusova situacija znatno je jednostavnija.

Oldridž je u poslednjoj godini ugovora vrednog 24 miliona dolara.

To znači da određena fleksibilnost sa njim postoji, za razliku od Grifina, koji je imao još dve  godine, kao i preko 36 miliona godišnje u proseku, na ugovoru. 

Kako su mu fizičke predispozicije opadale, tako je ovaj 35-godišnjak počeo da šutira sve bolje, i da koristi svoje iskustvo i veštinu kako bi jače i veće konstantno slao u pogrešnom pravcu.

Ofanzivni je mag Oldridž, ali u odbrani faktički više ne postoji, pa će onaj ko ga bude dovodio pored njega morati da ima jakog centra.

Naravno, nije više Oldridž igrač startnog kalibra, čak iako beleži u proseku 13,7 poena, 4,5 skokova i 1,7 asistenciju po meču, već će najverovatnije zavrišiti u redovima nekog od pretendenata na titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lamarkus Oldridž

Njih ove sezone ima na pretek, u obe konferencije ističe se tek par timova koji su znatno bolji od ostalih, pa će Oldridž biti na slatkim mukama kada bude birao novu sredinu.

Velika je želja kluba da ga trejduje kako bi dobili nešto zauzvrat, a i Lamarkus "Popu" želi da se oduži na poverenju, pa za sada razgovora o raskidu ugovora nema. 

Neće bog zna šta moći da izvuče San Antonio za ovog veterana, ali mladi i nerazvijeni prospekt ili par pikova druge runde, uz neku lošu platu poslatu u pravcu Teksasa, mogli da budu dovoljno.

Različiti izvori ističu različite timove kao favorite, ali se jedna ekipa ističe kao idealna - Portland Trejlblejzersi!

Franšiza koja je na noć drafta trejdovala za tadašnjeg 2. pika Čikaga nekada je na krilima tandema Oldridž-Brendon Roj stizala sve dublje u plejof, ali su povrede, draftovanje staklenog Grega Odena umesto Duranta i nekolicina drugih loših odluka dovele do raspada i Lamarkusovog odlaska.

Devet dugih godina proveo je nekadašnji reprezentativac SAD-a u Oregonu, pa ga draga sećanja sigurno vezuju za nekadašnji "Rouz garden".

Sticajem okolnosti, upravo na njegovoj poziciji su Blejzersi najslabiji, pa deluje kao da je pravo vreme za povratak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hoće li se Oldridž vratiti u Portland?

Ukoliko Portland ipak donese drugačiju odluku, i Lejkersi, Klipersi, Boston, Majami i nekolicina drugih istakli su interesovanje, pa bi do kraja karijere Oldridž moža i mogao do prstena koji mu beži već 15 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading