MOŽE LI PARTIZAN DO ČUDA?! Tri puta vode ka sledećoj fazi Evrokupa, ALI SE NE ZNA KOJI JE TEŽI!

Autor:

Sport

10.03.2021

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da Partizan pokaže zube, zaboravi na brige, i svom snagom napadne Metropolitans u nastavku Evrokupa!

RepublikaFoto: Starsport
Hoće li Matović moći da trgne ekipu iz letargije i obezbedi plasman u sledeću fazu Evrokupa?

Sezona crno-belih teško da je mogla da bude gora, situacija u klubu je vrlo napeta i prethodnih dana došlo je i do promene trenera.

Sašo FIlipovski više nije trener Partizana, nakon novog poraza protiv Cibone koji je došao kao samo još jedan u nizu. Prethodni porazi od Trenta, Zadra, Igokee, Olimpije... samo su činili da se ovakav razvoj situacije približi, a na njegovo mesto stigao je Aleksandar Matović.

RepublikaFoto: Starsport
Filipovskog više nema, pa je sada Matović kormilar broda koji tone, ali nade za crno-bele i dalje ima!

Ipak, uprkos svemu tome, Partizan i dalje može da se plasira među osam najboljih timova Evrokupa.

Ove srede je na programu poslednje kolo TOP 16 faze, a Partizan dočekuje Metropolitan i to u Ljubljani. Dvorana "Stožice" biće poprište velike borbe, a postoji više scenarija po kojima Partizan može da bude među dva najbolja tima u svojoj grupi.

Ovako trenutno stoji situacija - Trento je prvi sa tri pobede i dva poraza, koliko ima i Metropolitan, dok Lokomotiva Kubanj i Partizan imaju po dve pobede i tri poraza. Odmah je jasno da bi situacija mogla da bude vrlo komplikovana, zato evo šta je potrebno crno-belima u tri moguća scenarija:

PRVI SCENARIO

Partizan ide dalje ako pobedi 17 ili više razlike i Trento pobedi Lokomotivu. Time bi Partizan nadoknadio ubedljiv poraz iz prvog meča protiv Metropolitana.

To je ujedno i najjednostavniji od tri scenarija, koliko god to zvučalo naivno, pošto ni ovo nije uopšte jednostavno ostvariti...

RepublikaFoto: www.eurocupbasketball.com
Jednostavno - pobeda od 17 ili više razlike garantuje prolazak crno-belima!

DRUGI SCENARIO

Partizan ide dalje ako pobedi u regularnom delu utakmice i Lokomotiva pobedi u regularnom delu meča, a ukupna razlika u tim pobedama bude 18 ili više poena. U suprotnom, ukoliko ta zajednička koš-razlika u pobedama Partizana i Lokomotive bude manja od 18 poena, Partizan ispada.

Stvar je toliko komplikovana iz razloga što bi u tom slučaju sva četiri tima imala po tri pobede i tri poraza, pa bi se gledala koš-razlika.

TREĆI SCENARIO

Partizan ide kao prvi iz grupe ako pobedi i Lokomotiva pobedi Trento, ali uz to je potrebno i da Partizanova pobeda u regularnom delu meča bude bar 21 poen veća od razlike u Lokomotivinoj pobedi nad Trentom u regularnom delu meča.

Dakle, vrlo komplikovano iz gorepomenutih razloga što bi sva četiri tima imala tri pobede i tri poraza. U vrlo tešku situaciju su sebe stavili crno-beli, a jasno je da ih bilo kakav poraz košta završetka takmičenja u Evrokupu.

Kako prenosi "Mondo", meč Partizan - Metropolitans igra se u Ljubljani od 20.30 h.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading