DRAMA U BALKANSKOM KLASIKU: Nastavlja se PONOR Partizana, Cibona slavila na Novom Beogradu nakon PRODUŽETKA!

Autor:

Sport

06.03.2021

20:13 >> 20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako uzbudljiv susret u 20. kolu takmičenja na Jadranu, Partizan još jednom izgubio.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Partizan-Cibona

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u 20. kolu ABA lige, ovoga puta u "balkanskom el klasiku" od Cibone, rezultatom 90:87, nakon produžetka.

Šut za pobedu crno-belih u regularnom toku duela promašio je Ognjen Jaramaz, a gosti su prikazali koncentrisaniju igru u dodatnih pet minuta, kada su od samog starta preuzeli vođstvo i zadržali ga za vredan trijumf.

Hrvatskom timu je pobedu doneo odličan tandem Nakić/Prkačin. Ubacili su po 23 poena, a talentovani Toni je dao čak sedam trojki. Crno-bele je predvodio Uroš Trifunović sa 20, Tomas je bio solidan sa 15, ali je napravio i kobnu grešku u završnici, kada se predomislio i pogrešio umesto da uputi šut ka košu u završnici.

"Cibosi" su bolje otvorili meč, prvi kvartal su rešili u svoju korist sa 24:19, ali su se crno-beli do velikog odmora vratili na minimalni zaostatak (36:37). Izjednačena igra nastavila se i u trećoj deonici, pre nego što je Partizan na krilima odličnog Rašona Tomasa stekao plus četiri u poslednja dva minuta.

Bilo je tada 78:74 za domaće, ali je potom Krešimir Radovčić poentirao uz faul Jaramaza za 78:76. On je promašio dodatni penal, ali je ofanzivni skok uhvatio Planinić koga je faulirao Tomas. Korpulentni centar je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja (78:77), a Pejdž je promašio ulaz, doduše to nije iskoristio Nakić koji je takođe bio neprecizan.

 

 

Jaramaz je potom pogodio oba penala, nakon što je iznudio petu ličnu Radovčića (80:77), ali je Toni Nakić svojom sedmom trojkom iz desetog pokušaja Ciboni doneo novi egal - 80:80. Ognjen Jaramaz je imao devet sekundi da reši meč, ali je promašio šut van linije 6,75 iz driblinga.

Hrvati su konstantno imali prednost u produžetku. Partizan se vratio na 28 sekundi pre kraja, kada je Dangubić zakucao pored Planinića (86:87), ali je Marić uzvratio sa penala za 86:89. Jaramaz je dao samo jedno slobodno bacanje, nakon čega nije bilo povratka za izabranike trenera Filipovskog.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading